Scrisori de acasă, cu iz de sărbători

Mult aşteptatele scrisori ale copiilor din Câmpia Turzii au ajuns la „Dragonii Transilvani”
Maior Mihai PINTILICIUC
Publicat pe 06.12.2015

Copiii sunt uimitori în aproape tot ceea ce fac, ne încântă viaţa şi o colorează, aduc lumină  în sufletele noastre acolo unde "soarele" nu poate ajunge.

Cel mai impresionant însă este momentul sincerității şi căldura cu care pot aşterne pe hârtie câteva gânduri. După un drum lung, mult aşteptatele scrisori ale copiilor din Câmpia Turzii au ajuns la „Dragonii Transilvani”. Aceeaşi cutie, în care cu câteva săptămâni în urmă s-au adunat toate scrisorile, „a păşit" pe pământ afgan, dar în curtea noastră.

Iniţiativa preotului Vălean este mai mult decât lăudabilă şi merită toată aprecierea noastră. Aceleaşi gânduri de mulţumire şi apreciere le transmitem şi celor de la Asociaţia „Benita” din municipiul Bistriţa, care au lansat o provocare similară mai multor şcoli. Este cel mai frumos cadou pe care l-au primit militarii noştri acum, în prag de sărbători şi, pe undeva, este destul de greu să ne ridicăm la nivelul intensităţii cu care au fost exprimate cele scrise de copii şi îndrumătorii acestora.

O parte dintre noi ne-am adunat într-o încăpere frumos amenajată, cu brad de Crăciun, televizor, fotolii confortabile şi linişte, aproape ca la gura sobei, unde se pot citi în tihnă scrisorile de acasă, din România.

Am urmărit cu atenţie fiecare militar care s-a apropiat de masa plină de scrisori şi felicitări, iar ce am observat a fost curiozitate la început, încântare, un zâmbet în colţul gurii, doar pentru că urmează firesc nostalgia care prin definiţie se transformă în trăiri personale. După prima scrisoare, poate greu de recunoscut, cam toţi am scos telefonul sau portofelul din buzunar, pentru că, nu-i aşa, acolo avem fotografiile cu cei dragi, talismanele noastre. Unii au citit scrisorile cu voce tare, alţii le-au împărtăşit cu cei de lângă ei, dar emoţiile au fost evidente şi, desigur, fireşti.

Comandantul nostru a început să citească o scrisoare pe un ton brav, ostăşesc, care încet şi-a mai pierdut din rezonanţa militară, a adus un tremur în voce pentru că gândul a zburat atât de repede acasă, în Bistriţa, la familie: "Este de-a dreptul emoţionant, vă recomand să le citiţi, poate fără să vă gândiţi prea mult la conţinut pentru că...". Credeţi că am reuşit vreunul dintre noi să trecem peste conţinut?

Caporal Berliuc Ioan Ovidiu ne-a împărtăşit trăirile pe care le-a avut la citirea scrisorilor: "Am simţit multă emoţie când am citit scrisoarea trimisă de un copil din Câmpia Turzii, mulţumim că se gândesc la noi şi pentru gândurile bune. Le transmit tuturor copiilor care ne-au trimis aceste scrisori un Crăciun fericit alături de familiile lor, să crească mari şi cuminţi".

Pe lângă emoţie şi bucurie, scrisorile au adus speranţă şi încredere că tot timpul este loc de mai bine în viaţa fiecăruia dintre noi.

Plutonier Baciu Paul: "Vreau să mulţumesc tuturor copiilor pentru gândurile frumoase pe care ni le-aţi transmis în scrisori. Le-am citit cu mare emoţie. Şi noi, cei de aici, vă urăm multă sănătate şi împlinirea tuturor dorinţelor. Crăciun fericit! Sărbători fericite!".

Plutonier-major Tudose Dorin: "Tuturor copiilor care ne-au scris şi familiilor care ne aşteaptă acasă, vă mulţumim. Meritaţi o viaţă mai bună! Iar noi vom face totul pentru aceasta. La mulţi ani!".

Locotenent Santa Izabela: "Vă mulţumesc foarte mult pentru toate scrisorile şi gândurile bune pe care ni le-aţi adresat. Vă urăm şi noi, de aici de departe, aceleaşi gânduri bune. Crăciun fericit! Sărbători fericite tuturor!".

Mă alătur şi eu celor care au împărtăşit aceste emoţii şi mărturisesc că astăzi am trăit, prin aceste minunate scrisori, în România. Noi, militarii Batalionului 811 Infanterie Protecţia Forţei "Dragonii Transilvani", promitem tuturor celor de acasă, mai ales copiilor, că vom face tot ce ne stă în putinţă să ne întoarcem cu toţii sănătoşi, aşa cum ne-aţi scris.

Dragi copii, „Dragonii Transilvani” vă mulţumesc din suflet pentru gestul vostru nepreţuit şi primiţi vă rog din partea noastră cea mai sinceră şi caldă urare: Sărbători Fericite!

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole


Călătorie până la țintă
Publicat pe: 30.06.2020
Afişări: 215

ÎNAPOI ÎN VIITOR
Publicat pe: 13.05.2020
Afişări: 255
Emblema ”Black Vipers” şi drapelul românesc
Emblema "Black Vipers" şi drapelul românesc
Publicat pe: 06.05.2020
Afişări: 224
Datorie și altruism
Datorie și altruism
Publicat pe: 16.04.2020
Afişări: 154

Transfer de autoritate în Kandahar
Publicat pe: 20.02.2020
Afişări: 677

Demonstrație de forță: JUSTICE EAGLE 20!
Publicat pe: 17.02.2020
Afişări: 431
Caporal Marius DABIJA
Cercetarea - la borna instrucție
Publicat pe: 29.01.2020
Afişări: 858
Dragostea de țară nu se uită niciodată
Dragostea de țară nu se uită niciodată!
Publicat pe: 21.01.2020
Afişări: 619

Între Jurământul lui Hipocrate și Jurământul militar
Publicat pe: 05.11.2019
Afişări: 872

Citeşte şi:

Zi de zi, în misiunile executate aici, în Afganistan, purtăm alături de partenerii americani vestă, cască, mănuşi, genunchiere, armă... şi lista...
Publicat pe 08.01.2016
Cumpăna dintre ani reprezintă pentru fiecare dintre noi un moment de bilanţ, de rememorare a ceea ce am făcut în anul precedent, dar şi momentul...

Comentarii