Vizita de lucru a comandantului JMTC în Cincu

Centrul de Instruire al Forțelor Terestre "Getica" din Cincu a fost gazda unei delegații militare americane condusă de comandantul Joint Multinational Training Command (JMTC), generalul de brigadă Christopher Cavoli

Luni, 18 ianuarie, Centrul de Instruire al Forţelor Terestre "Getica" din Cincu a fost gazda unei delegaţii militare americane, condusă de comandantul Joint Multinational Training Command (JMTC), general de brigadă Christopher Cavoli.

Vizita a avut ca principal scop identificarea posibilităţilor  de creştere a parteneriatelor dintre centrele de instruire pe care le au partenerii americani în Germania şi cel al forţelor terestre române din Cincu.

”Centrul de Instruire al Forţelor Terestre din Cincu are de mulţi ani o relaţie puternică cu forţele terestre americane dislocate în Europa şi căutăm o cale de a creşte aceste parteneriate şi de a putea crea mai multe posibilităţi pentru desfăşurarea împreună a unor exerciţii de mai mare amploare. Paşii pentru dezvoltare care au fost făcuţi în Centrul de Instruire (CILFT) din Cincu sunt impresionanţi, iar baza materială este una foarte modernă" – ne-a declarat generalul de brigadă Christopher Cavoli.

Nu trebuie scăpat din vedere faptul că parteneriatul militar româno-american s-a concretizat de-a lungul anilor în misiuni desfăşurate în comun în teatrele de operaţii, dar şi prin instruirea în comun în cadrul exerciţiilor multinaţionale desfăşurate în mai multe ţări din Europa.

La rândul său, locţiitorul pentru Operaţii şi Instrucţie al şefului Statului Major al Forţelor Terestre, generalul de brigadă Dorin Ioniţă, a ţinut să menţioneze că această activitate care s-a desfăşurat în CILFT trebuie văzută ca  o reuniune de lucru ce a avut ca principal obiectiv prezentarea ”facilităţilor de instruire din CILFT, dat fiind faptul că vizita s-a suprapus peste exerciţiul de repetare a misiunii a militarilor Batalionului 2 Infanterie <Călugăreni>,  ce urmează să execute o misiune în teatrul de operaţii din Afganistan ”.

În ceea ce priveşte perspectiva relaţiilor celor două structuri similare, JMTC din Grafenwöhr şi CILFT din Cincu, generalul de brigadă Dorin Ioniţă a menţionat că ”ne vom axa pe dezvoltarea în paralel a infrastructurii, a posibilităţilor de instruire prin simulare, dar şi a pregătirii specialităţilor prin diferite forme, principala formă fiind schimbul de specialişti, atât de partea română, cât şi de partea americană, pentru pregătirea personalului care urmează să încadreze viitoarea structură a CILFT. Din acest punct de vedere, principala provocare este dezvoltarea CILFT-ului, dar şi dezvoltarea unei capabilităţi de instruire de nivel joint, la nivel naţional.”

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole


ZIUA CÂRTIȚEI
Publicat pe: 29.09.2021
Afişări: 253

ABONAȚI LA LOCUL I
Publicat pe: 28.09.2021
Afişări: 415
Hohenfels, prima provocare
Hohenfels, prima provocare
Publicat pe: 17.09.2021
Afişări: 149

PERFORMANȚE, EMOȚII ȘI MISIUNE ÎNDEPLINITĂ
Publicat pe: 15.06.2021
Afişări: 520

RADIOGRAFII
Publicat pe: 19.04.2021
Afişări: 470

Umăr la umăr, pentru securizarea Bazei Aeriene Bagram
Publicat pe: 06.04.2021
Afişări: 629

Filme, la sfârșit de munte
Publicat pe: 26.03.2021
Afişări: 746

SECRETE PENTRU PERFORMANŢĂ
Publicat pe: 04.03.2021
Afişări: 621

VM-iștii ciucani, instruire pe culmi înzăpezite
Publicat pe: 25.01.2021
Afişări: 405

SPOVEDANIA UNOR ÎNVINȘI
Publicat pe: 06.01.2021
Afişări: 540

RAPID FALCON
Publicat pe: 25.11.2020
Afişări: 699

Citeşte şi:

Comentarii