Activitatea de autoevaluare la Brigada 18 Infanterie "Banat"

Activitatea de autoevaluare a structurii s-a desfăşurat în prezenţa locţiitorului comandantului Diviziei 4 Infanterie "Gemina", general de brigadă Adrian Ciolponea, şi a locţiitorului şefului Statului Major General, general-maior Adrian Tonea

Pe 4 februarie, la Comandamentul Brigăzii 18 Infanterie "Banat" s-a desfăşurat şedinţa de autoevaluare a structurii, în prezenţa locţiitorului comandantului Diviziei 4 Infanterie "Gemina", general de brigadă Adrian Ciolponea, şi a locţiitorului şefului Statului Major General, general-maior Adrian Tonea.

Este o activitate ce reprezintă, practic, un bilanţ al anului 2015, o analiză obiectivă a realizărilor, dar şi a neîmplinirilor din anul precedent. La activitate au participat ofiţeri din cadrul comandamentului brigăzii şi comandanţii batalioanelor din compunerea marii unităţi.

Comandantul Brigăzii 18 Infanterie "Banat", colonel Cristian Dinulică, a evaluat succesiv domeniile ce concură la buna desfăşurare a activităţii într-o unitate militară. Principalii indicatori evaluaţi au fost: resursa umană, starea operaţională, domeniul logistic şi instrucţia.

La sfârşitul activităţii, colonelul Cristian Dinulică aprecia: "Am considerat şi apreciat de la început că activităţile desfăşurate de militarii din Brigada 18 Infanterie – unităţile subordonate şi comandamentul brigăzii – în anul 2015 au fost unele de excepţie, activităţi cu un caracter complex şi deosebit în toate domeniile de activitate, iar cu aprobarea reprezentanţilor eşaloanelor superioare, cei 18 indicatori au fost consideraţi ca fiind îndepliniţi. Nu intru în detalii, vreau să apreciez în mod deosebit munca desfăşurată”.  Tot dânsul a continuat: "Aş aminti că în anul 2015 am avut un număr de 13 exerciţii cu unităţile subordonate şi comandamentul brigăzii, cu participarea militarilor din ţări membre NATO, desfăşurate atât în ţară, cât şi în alte poligoane din afara ţării, şi peste 1400 de alte activităţi desfăşurate. Deci, numai aceste numere vă pot spune totul despre activitatea brigăzii. A fost, zic eu, un an bun şi din alte puncte de vedere, ceea ce constituie premise suficiente şi îndestulătoare pentru a avea o activitate deosebită în anul 2016" - a încheiat comandantul brigăzii, colonelul Cristian Dinulică.

Dintre activităţile de instruire desfăşurate la nivel naţional, marea unitate s-a remarcat prin participarea la exerciţiul "Histria 15", în cadrul căruia Brigada 18 Infanterie a desfăşurat un exerciţiu de comandament în poligonul Dud-Tauţ şi la exerciţiul "Dragon Crossing 15", executat în luna octombrie la Arad, împreună cu Brigada 10 Geniu "Dunărea de Jos" şi Regimentul 2 Cavalerie al SUA.

Locţiitorul comandantului Diviziei 4 Infanterie "Gemina", general de brigadă Adrian Ciolponea, a apreciat performanţele militarilor brigăzii, a reiterat principalele obiective pentru anul 2016 şi şi-a exprimat convingerea că marea unitate va continua şirul rezultatelor pozitive înregistrate până în prezent, atât pentru îndeplinirea obiectivelor specifice, cât şi în viaţa socială şi culturală a garnizoanelor în care sunt dislocate unităţile subordonate Brigăzii 18 Infanterie "Banat": "Brigada 18 Infanterie reprezintă o unitate cu tradiţii de luptă îndelungate, care face cinste şi Drapelului de luptă, dar şi drapelului Diviziei 4 Infanterie. Anul trecut, militarii au participat la o serie de exerciţii, aş putea spune că a fost un ritm destul de alert privind desfăşurarea exerciţiilor atât naţionale, cât şi internaţionale, cu un număr de peste 600 de militari în misiunile sau exerciţiile internaţionale. Ce au adus aceste exerciţii? Au adus un plus de culoare; practic, s-a sporit atractivitatea asupra desfăşurării exerciţiilor, multiplicându-se şi obiectivele de instrucţie, dar şi obiectivele care duc la îndeplinirea misiunilor în teatrele de luptă şi, implicit, s-a sporit activitatea faţă de profesia de militar în cadrul Brigăzii 18 Infanterie".

Despre exerciţiile desfăşurate pe plan naţional, generalul Ciolponea a precizat că "s-a urmărit integrarea forţelor într-un mediu întrunit. Nimeni în ziua de astăzi nu mai luptă singur, luptă însoţit de aviaţie şi celelalte categorii de arme, cu integrarea atât în planul comenzii şi controlului, dar şi în planul manevrei şi executării focului asupra adversarului". Locţiitorul comandantului Diviziei 4 Infanterie a apreciat că toate unităţile Brigăzii 18 Infanterie au întâmpinat şi numeroase dificultăţi şi neajunsuri, dar s-au căutat soluţiile cele mai eficiente şi există încrederea că acestea se vor rezolva treptat. "Avem speranţa că bugetul apărării naţionale va ajunge la o sumă care să permită soluţionarea unor probleme ce vin din trecut şi, implicit la nivel tactic, respectiv la nivelul brigăzii, avem soluţiile necesare" - a încheiat generalul Ciolponea.

Locţiitorul şefului Statului Major General, general-maior Adrian Tonea, a apreciat că Brigada 18 Infanterie şi-a îndeplinit obiectivele propuse. Anul 2015 a fost un an greu dar generos din punct de vedere al resurselor, un an cu multe exerciţii naţionale şi multinaţionale. Eforturile brigăzii nu au fost zadarnice, la această dată fiind în măsură – cu resursa umană, tehnica şi echipamentele militare avute la dispoziţie – să-şi poată îndeplini misiunile în condiţii foarte bune. "Concluzia este că în anul 2015 brigada şi-a realizat obiectivele proprii şi nu numai. A participat la o serie de exerciţii în format multinaţional, dar şi exerciţii naţionale, crescând în anul care a trecut, a adus un plus de valoare evident atât la nivelul comandamentului, dar şi la nivelul unităţilor subordonate" - a arătat locţiitorul şefului Statului Major General, general-maior Adrian Tonea.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole


Exercițiul PUMA - 22
Publicat pe: 23.03.2022
Afişări: 153

Antrenamentul preciziei
Publicat pe: 22.03.2022
Afişări: 203

Exercițiul multinațional JUSTICE EAGLE 22.1
Publicat pe: 11.03.2022
Afişări: 133

ZIUA CÂRTIȚEI
Publicat pe: 29.09.2021
Afişări: 653

ABONAȚI LA LOCUL I
Publicat pe: 28.09.2021
Afişări: 875
Hohenfels, prima provocare
Hohenfels, prima provocare
Publicat pe: 17.09.2021
Afişări: 414

PERFORMANȚE, EMOȚII ȘI MISIUNE ÎNDEPLINITĂ
Publicat pe: 15.06.2021
Afişări: 668

RADIOGRAFII
Publicat pe: 19.04.2021
Afişări: 768

Umăr la umăr, pentru securizarea Bazei Aeriene Bagram
Publicat pe: 06.04.2021
Afişări: 1,020

Filme, la sfârșit de munte
Publicat pe: 26.03.2021
Afişări: 1,026

SECRETE PENTRU PERFORMANŢĂ
Publicat pe: 04.03.2021
Afişări: 781

Citeşte şi:

Comentarii