Detaşamentul AIAT s-a întâlnit cu comandanţii şcolilor de instruire ale armatei afgane

Pentru prima dată de la începutul misiunii "Resolute Support", s-au întrunit în aceeaşi sală personalul AIAT, comandantii şcolilor şi instituţiilor de instruire a armatei afgane şi reprezentanţi ai Ministerului Apărării al Republicii Islamice Afganistan

Începută la 1 ianuarie 2015, misiunea "Resolute Support" este  menită să conducă tânăra armată afgană pe lungul drum al construcţiei şi transformării spre o armată modernă, capabilă să furnizeze singură un mediu de securitate stabil şi sigur pentru populaţia Republicii Islamice Afganistan.

Conform responsabilităţilor asumate, România, ca stat contributor, participă la îndeplinirea obiectivelor stabilite în cadrul Alianţei, pentru această fază a misiunii, cu personal de stat major. Din cadrul acestuia face parte şi detaşamentul ROU AIAT dislocat la începutul lunii februarie în teatrul de operaţii din Afganistan.

În data de 11 martie, militarii români din cadrul detaşamentului Army Institutional Advisory Team au organizat şi prezidat una dintre cele mai mari întâlniri realizate în cadrul "Resolute Support Mission", reuşind, pentru prima dată de la declanşarea acesteia, să reunească în aceeaşi sală personalul AIAT, comandantii şcolilor şi instituţiilor de instruire a armatei afgane şi reprezentanţi ai ministerului apărării al Republicii Islamice Afganistan.

Desfăşurată la iniţiativa locotenent-colonelului Daniel Pop, directorul Multifunctional Advisory Team, conferinţa a abordat probleme legate de reponsabilităţile ce revin deopotrivă elementelor de execuţie afgane, dar şi celor de conducere în cadrul procesului de tranziţie funcţională în care se află ANA şi ANP.  De asemenea, au fost abordate probleme legate de calitatea instrucţiei şi necesitatea ca aceasta să primeze cantităţii, sindrom cu care se confruntă GIRoA (Guvernul Republicii Islamice Afganistan) în acest moment.

Activitatea  a fost apreciată de către COM CJ7/RSM ca fiind de un real succes.  În acelaşi timp, elementele de conducere din armata afgană au cerut organizarea acesteia cu o periodicitate care să poată genera rezultate pe teren. Ofiţerii români au cerut în schimb ca această conferinţă să rămână la nivelul la care a fost desfăşurată în acest moment, însă să fie precedată de grupuri de lucru pe domenii de activitate, cu echipele de consiliere şi liderii-cheie din cadrul statelor majore ale instituţiilor de pregătire afgane.

Aflat în teatrul de operaţii din Afganistan de la începutul lunii februarie, detaşamentul românesc ROU AIAT este compus din echipe de consilieri care execută consilierea  personalului de conducere afgan, de la nivel corp de armată la  instituţii militare de învăţământ şi instruire.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole


Călătorie până la țintă
Publicat pe: 30.06.2020
Afişări: 321

ÎNAPOI ÎN VIITOR
Publicat pe: 13.05.2020
Afişări: 292
Emblema ”Black Vipers” şi drapelul românesc
Emblema "Black Vipers" şi drapelul românesc
Publicat pe: 06.05.2020
Afişări: 298
Datorie și altruism
Datorie și altruism
Publicat pe: 16.04.2020
Afişări: 176

Transfer de autoritate în Kandahar
Publicat pe: 20.02.2020
Afişări: 755

Demonstrație de forță: JUSTICE EAGLE 20!
Publicat pe: 17.02.2020
Afişări: 496
Caporal Marius DABIJA
Cercetarea - la borna instrucție
Publicat pe: 29.01.2020
Afişări: 889
Dragostea de țară nu se uită niciodată
Dragostea de țară nu se uită niciodată!
Publicat pe: 21.01.2020
Afişări: 681

Citeşte şi:

Vedeta competiţiei a fost clasica puşcă automată românească, calibrul 5,45 mm, singurul model descendent din celebrul AK 74, aflat în dotarea unei armate membre NATO
Publicat pe 15.06.2015
În vederea întăririi coeziunii echipei AIAT (Army Institutional Advisory Team), lunar, conducerea NKC (New Kabul Compound) destină un nucleu de...

Comentarii