A XXI-a ediţie a Sesiunii de Comunicări a Cercurilor Ştiinţifice Studenţeşti cu participare internaţională – SECOSAFT 2016

Student caporal Diana Cătălina FARA
Publicat pe 18.04.2016

Prezentarea lucrărilor, pe secţiuni

Cu o istorie de două decenii în modelarea spiritelor dornice de cunoaştere, Sesiunea de Comunicări Ştiinţifice a Studenţilor reuneşte sub egida unor pasiuni comune studenţi din ţară şi din străinătate, demonstrând astfel că nu există graniţe în descoperirea de noi informaţii.

În spatele "cortinei" se munceşte intens. Fiecare reuşită a depins de eforturile întrunite ale organizatorilor, de la cei mai mari la cei mai mici, care s-au bazat pe tehnica balzaciană a detaliului, în realizarea sarcinilor din agenda evenimentului.

Programul efectiv a debutat în data de 14 aprilie, când participanţii au fost aşteptaţi de către studenţii organizatori, pentru a fi conduşi în spaţiile destinate cazării. Sub atenta coordonare a preşedintelui Corpului Cadeţilor "General Maior Nicolae Uscoi", studenta sergent Deniz Olcar, totul a decurs fără impedimente, fiecare dintre noi având sarcinile bine stabilite, fluidizând astfel mersul lucrurilor.

Dimineaţa lui 15 aprilie anunţa o zi plină. Am făcut dovada calităţii noastre de militari, de la primele ore ale dimineţii, străpungând văzduhul cu vocile noastre tinere, intonând Imnul naţional al României, în timp ce drapelul de stat se înălţa mândru în faţa atâtor perechi de ochi, care priveau impresionaţi ceremonialul reprezentativ. Activitatea s-a încheiat cu defilarea efectivelor academiei, care au prezentat onorul oaspeţilor.

Deschiderea oficială a evenimentului a fost prezidată de rectorul Academiei Forţelor Terestre, general de brigadă prof.univ.dr.ing. Ghiţă Bârsan, în compania şefului Statului Major al Forţelor Terestre, general-maior dr. Dumitru Scarlat, şi a inspectorului Forţelor Terestre din Republica Polonă, general-maior Leszek Surawski. Discursurile adresate studenţilor participanţi au fost de natură să-i motiveze în a-şi valorifica la maximum  potenţialul.

Prezentarea lucrărilor s-a desfăşurat pe şase secţiuni: Ştiinţe militare, Securitate şi relaţii internaţionale, Management şi economie, Ştiinţe socio-umane, Limbi străine şi Ştiinţe fundamentale şi tehnice. Ce au avut în comun aceste secţiuni a fost calitatea lucrărilor ştiinţifice, interesul manifestat atât de participanţi, cât şi de cadrele didactice civile şi militare, aceştia din urmă apreciind efortul depus de către studenţii participanţi la a XXI-a ediţie a sesiunii de comunicări.

Ziua de vineri s-a aflat sub semnul cunoaşterii, participanţii jucând, pentru un scurt timp, rolul de profesor pentru colegii care îl ascultau plini de interes. Fiecare şi-a jucat cea mai bună "carte", s-au tratat subiecte complexe, care au elucidat mistere ale ştiinţelor reale sau umane, subiecte de actualitate referitoare la problemele cu care se confruntă societatea contemporană, privite din perspectiva unor studenţi dornici de cunoaştere.

Mediul în care s-au desfăşurat lucrările sesiunii de comunicări a fost stimulativ, a încurajat competiţia şi i-a determinat pe participanţi să ridice ştacheta cu fiecare prezentare, arta oratorică şi calitatea informaţiei fiind criterii serioase de departajare. Cei mai buni s-au clasat pe locurile fruntaşe, stimulându-şi astfel colegii să le urmeze exemplul, să nu se descurajeze şi să persevereze pentru a schimba "faţa" podiumului la următoarele ediţii. Cea de-a XXI-a ediţie s-a încheiat, în mod firesc, cu festivitatea de premiere a celor mai bune lucrări, aceasta realizându-se pe secţiuni, astfel:

 

Secţiunea I: Ştiinţe militare

Locul I – Marian-Vasile Sava, de la Academia Navală "Mircea cel Bătrân" Constanţa şi Ana-Maria Şerban, de la Academia Tehnică Militară, Bucureşti.

Locul II – Mihai Videscu şi Alexandru Şerban, de la Academia Naţională de Informaţii "Mihai Viteazul", Bucureşti.

Locul III – Costin-Gabriel Corbeanu, de la Academia Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu", Sibiu.

Secţiunea a II-a: Securitate şi relaţii internaţionale

Locul I – Vasile Creţu şi Claudiu Marian Onofrei, de la Academia Naţională de Informaţii "Mihai Viteazul", Bucureşti.

Locul II – Elena-Laura Raşia, de la Academia Naţională de Informaţii "Mihai Viteazul", Bucureşti şi Ionuţ Turcu,  de la Universitatea "Lucian Blaga", Sibiu.

Locul III – Valentina Tănase, de la Academia Naţională de Informaţii "Mihai Viteazul", Bucureşti.

Secţiunea a III-a: Management şi economie

Locul I – Claudia Roxana Poleac şi Ramona Lavinia Ursu, de la Universitatea Europeană "Drăgan" din Lugoj  şi Paul Cristian Donoiu, de la Academia Naţională de Informaţii "Mihai Viteazul", Bucureşti.

Locul II – Steliana-Denisa Ciobanu şi Maria-Larisa Ciobanu, de la Universitatea din Piteşti şi Valentina Larisa Toderescu, de la Universitatea Europeană "Drăgan" din Lugoj.

Locul III – Alexandru Ionuţ Ţigănaşu şi Mark Toth, de la Academia Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu", Sibiu şi Costică Beschiu şi Larisa Daniela Sîrbu, de la Universitatea Europeană "Drăgan" din Lugoj.

Secţiunea a IV-a: Ştiinţe socio-umane, drept şi administraţie publică

Locul I – Nicoleta Dorina Lalescu şi Carmen Ionela Teşulă, de la Institutul Medico-Militar, Bucureşti, UMF Târgu Mureş şi Marius Alexandru Văleanu, de la Universitatea din Craiova, Facultatea de Drept.

Locul II – Liviu Vlăduţ Vîlceanu şi  Ionuţ Vlad, de la Institutul Medico-Militar, Bucureşti, UMF Târgu Mureş şi Sorina Potcovaru, de la Academia Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu", Sibiu.

Locul III – Sorina Cătălina Arpăşanu şi Roxana Mariana Ciolan, de la Academia Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu", Sibiu şi Mihaela-Zoica Stoica, de la Academia Naţională de Informaţii "Mihai Viteazul", Bucureşti.

Secţiunea a V-a: Ştiinţe fundamentale şi tehnice

Locul I – Ruben Munteanu şi Bogdan-Ionuţ Neacşu, de la Academia Tehnică Militară, Bucureşti.

Locul II – Marian Vijulie, Răzvan Negoescu, Cosmin Ciu şi Andrei-Cosmin Jitaru,  de la Academia Tehnică Militară, Bucureşti.

Locul III – Narcisa Ionela Săvuleţ şi Cristina Elena Ivaşcu, de la  Universitatea din Piteşti, David Cătălin Urcan şi Norbert Bors, de la Universitatea "Petru Maior" din Târgu Mureş şi Jorabek Annayev,  Mahmud Mansurov şi Myrat Begmyradov, de la Universitatea din Petroşani.

Secţiunea a VI-a: Limbi străine

Locul I – Gabriela-Simona Corşatea, de la Academia Naţională de Informaţii "Mihai Viteazul", Bucureşti şi Nicolae-Aurelian Dăncilă, de la Academia Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu", Sibiu.

Locul II – Vladimir Popescu şi Valentin-Cezar Pintilei, de la Academia Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu", Sibiu  şi Teodora Georgieva, de la "Vasil Levski" Military National University, Land Forces Faculty, Veliko Tarnovo, Bulgaria.

Locul III – Ionuţ-Stelian Andone, Ioana-Adriana Avădanei, Robert Bogos şi Florin Chiţoranu, de la Academia Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu", Sibiu.

 

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

Citeşte şi:

Comentarii