Vizita unei delegaţii poloneze la Colegiul Naţional Militar "Dimitrie Cantemir"

Şeful Statului Major al Forţelor Terestre, generalul-maior Dumitru Scarlat, împreună cu o delegaţie poloneză condusă de inspectorul Forţelor Terestre, generalul-maior Leszek Surawski, au vizitat Colegiul Naţional Militar "Dimitrie Cantemir"

Joi, 14 aprilie, şeful Statului Major al Forţelor Terestre, generalul-maior Dumitru Scarlat, împreună cu o delegaţie poloneză condusă de inspectorul Forţelor Terestre, generalul-maior Leszek Surawski, au vizitat Colegiul Naţional Militar "Dimitrie Cantemir".

Oaspeţii din Republica Polonia au fost deosebit de încântaţi de oportunitatea de a vizita Colegiul Naţional Militar "Dimitrie Cantemir", instituţie cu peste un secol de existenţă educativă şi de performanţă, în care s-au format 13.000 de absolvenţi, dintre care peste 200 au devenit generali ai Armatei Române.

Pe parcursul întrevederii, comandantul colegiului, colonel Horia Stănescu, a scos în evidenţă date din istoria instituţiei şi, totodată, a răspuns întrebărilor delegaţiei poloneze, chiar în muzeul colegiului, care reprezintă o adevărată arhivă vizuală şi scrisă a evenimentelor importante pe care instituţia le-a parcurs. De asemenea, distinşilor vizitatori le-a fost prezentată Sala Excelenţei Educaţionale, unde, la loc de cinste, se regăsesc distincţiile şi numele absolvenţilor care se integrează armonios în marea familie a mânăstirenilor şi cantemiriştilor.

Întâlnirea înalţilor oaspeţi cu profesorii şi elevii instituţiei a ajutat la cristalizarea imaginii de ansamblu a Colegiului Naţional Militar "Dimitrie Cantemir".

La final, în semn de apreciere, comandantul colegiului, colonel Horia Stănescu, a oferit domnului general-maior Leszek Surawski, albumul colegiului.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole


TOAMNA SE NUMĂRĂ „BOBOCII” ÎN PERII DĂII
Publicat pe: 05.10.2021
Afişări: 376
Mădălina MORTU
ARTIZANII PERFORMANȚEI
Publicat pe: 28.04.2021
Afişări: 462

Premii pentru cantemiriști
Publicat pe: 26.03.2021
Afişări: 293

Omul sfinţeşte locul
Publicat pe: 03.03.2021
Afişări: 859
Elev fruntaș Raluca Diaconescu
Educația online (2)
Publicat pe: 04.12.2020
Afişări: 598
Elev Stefan-Alexandru Dediu
Educația online (1)
Publicat pe: 24.11.2020
Afişări: 746
Elev Elena-Andreea Aoanei
Adaptare la noua realitate – învățământul online
Publicat pe: 20.11.2020
Afişări: 442

Citeşte şi:

Vocaţia calităţii, exigenţa, preocuparea constantă pentru performanţă definesc „spiritul cantemirist”, iar rezultatele obţinute de către absolvenţii...

Comentarii