Vizita unei delegaţii poloneze la Colegiul Naţional Militar "Dimitrie Cantemir"

Şeful Statului Major al Forţelor Terestre, generalul-maior Dumitru Scarlat, împreună cu o delegaţie poloneză condusă de inspectorul Forţelor Terestre, generalul-maior Leszek Surawski, au vizitat Colegiul Naţional Militar "Dimitrie Cantemir"

Joi, 14 aprilie, şeful Statului Major al Forţelor Terestre, generalul-maior Dumitru Scarlat, împreună cu o delegaţie poloneză condusă de inspectorul Forţelor Terestre, generalul-maior Leszek Surawski, au vizitat Colegiul Naţional Militar "Dimitrie Cantemir".

Oaspeţii din Republica Polonia au fost deosebit de încântaţi de oportunitatea de a vizita Colegiul Naţional Militar "Dimitrie Cantemir", instituţie cu peste un secol de existenţă educativă şi de performanţă, în care s-au format 13.000 de absolvenţi, dintre care peste 200 au devenit generali ai Armatei Române.

Pe parcursul întrevederii, comandantul colegiului, colonel Horia Stănescu, a scos în evidenţă date din istoria instituţiei şi, totodată, a răspuns întrebărilor delegaţiei poloneze, chiar în muzeul colegiului, care reprezintă o adevărată arhivă vizuală şi scrisă a evenimentelor importante pe care instituţia le-a parcurs. De asemenea, distinşilor vizitatori le-a fost prezentată Sala Excelenţei Educaţionale, unde, la loc de cinste, se regăsesc distincţiile şi numele absolvenţilor care se integrează armonios în marea familie a mânăstirenilor şi cantemiriştilor.

Întâlnirea înalţilor oaspeţi cu profesorii şi elevii instituţiei a ajutat la cristalizarea imaginii de ansamblu a Colegiului Naţional Militar "Dimitrie Cantemir".

La final, în semn de apreciere, comandantul colegiului, colonel Horia Stănescu, a oferit domnului general-maior Leszek Surawski, albumul colegiului.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

Citeşte şi:

Elevii cantemirişti se pregătesc temeinic pentru examenul maturităţii, care se apropie cu paşi repezi. Continuând tradiţia, începută în anul 1919 la...
Mărţişoare muzicale
Publicat pe 03.03.2017
Sărbătoarea primăverii şi a Mărţişorului a revenit în Cantemir cu un spectacol original, oferit de talentaţii cantemirişti, în semn de apreciere şi...

Comentarii