Ziua de miercuri, 25 mai, a debutat cu o vreme neprietenoasă, cu ploaie măruntă şi mohorâtă ce a căzut fără încetare din cerul plumburiu. La ora 13.00, odată cu desfăşurarea "Ultimului clopoţel", eveniment cu tradiţie în instituţia noastră, câteva raze de soare şi-au făcut apariţia dintre nori, semn că activitatea va fi un succes.

Pentru elevii claselor a XII –a din Colegiul Naţional Militar "Dimitrie Cantemir" clopoţelul a sunat, anunţând faptul că finalul celor patru ani este aproape. Au purtat la ei cheia succesului şi a reuşitei cu care au deschis porţi spre cunoaştere, spre desăvârşire. 110 absolvenţi au scris o ultimă filă în albumul promoţiei cu numărul 92, denumită generic "Andrei Mureşanu – 200".

Au lăsat în urmă nostalgii, o fărâmă din sufletul de nobleţe al tinereţii, preietenii frumoase, mărgăritare în giuvaierul virtuţilor şi, nu în ultimul rând, pe cei care le-au călăuzit paşii spre cele mai înalte culmi ale succesului: comandanţi, dascăli, diriginţi şi ofiţeri, cărora le-au mulţumit. "Vă mulţumim pentru lumina, pentru darul absolut al cunoaşterii şi pentru îndemnul de a purta la cingătoare paloşul dreptăţii şi cartea înţelepciunii!".

O zi specială, care a produs în jur emoţie şi amintiri frumoase, încât fiecare participant a retrăit pentru o clipă doar, şi numai în amintire, acest moment irepetabil care este, de fapt, absolvirea liceului. Astfel, în albumul promoţiei, s-a mai adăugat o filă, structurată în patru capitole, cu un inceput scris într-o zi de septembrie 2012, din care aflăm că, 110 ABSOLVENŢI cu tot atâtea destine personale au legat prietenii care vor dura toată viaţa, au acumulat cunoaştere, experienţe, emoţii, împliniri, toate doar aici, în colegiu, în locul în care au conturat un tablou al metamorfozei personale. Timp de 4 ani, cu responsabilitate, dăruire şi conştiinciozitate, fiecare a contribuit la prestigiul „Cantemirului”, adăugând  în palmares performanţe remarcabile şi compatibile cu tradiţia de mare prestigiu a instituţiei. Sunt elevi care au strălucit prin rezultatele obţinute la concursurile şi olimpiadele şcolare, în competiţiile sportive de nivel înalt şi pe plan cultural-artistic.

Performeri extraordinari aparţin celei de a 92–a  promoţii care deţine asupra ei cea mai scumpă avere: ştiinţa de carte. Aceasta le-a fost sădită în suflet cu răbdare şi pricepere de dascăli şi instructori militari, remarcabili prin ţinuta profesională şi umană, modele de competenţă şi rigoare pedagogică. Alături de aceştia vor păstra în cufărul amintirilor anii adolescenţei cantemiriste. Acest interval de timp dobândeşte valenţe deosebite odată cu trecerea anilor, dar păstrează în esenţă aceeaşi bucurie a acordurilor energice ale Imnului "Gaudeamus".

Versurile imnului au fost rostite de fiecare absolvent în parte sub privirile comandanţilor, profesorilor diriginţi, dascălilor, părinţilor şi, nu în ultimul rând, al colegilor. La final, cu toţii, le-au urat succes în viaţă şi la marile provocări intelectuale: examenul de Bacalaureat şi concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ superior.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

Mădălina MORTU
ARTIZANII PERFORMANȚEI
Publicat pe: 28.04.2021
Afişări: 181

Premii pentru cantemiriști
Publicat pe: 26.03.2021
Afişări: 164

Omul sfinţeşte locul
Publicat pe: 03.03.2021
Afişări: 627
Elev fruntaș Raluca Diaconescu
Educația online (2)
Publicat pe: 04.12.2020
Afişări: 451
Elev Stefan-Alexandru Dediu
Educația online (1)
Publicat pe: 24.11.2020
Afişări: 603
Elev Elena-Andreea Aoanei
Adaptare la noua realitate – învățământul online
Publicat pe: 20.11.2020
Afişări: 328

Citeşte şi:

Treizeci de elevi ai Colegiului Militar Naţional "Dimitrie Cantemir" au fost  implicaţi în proiectul "Drumul unei foi de hârtie"
Publicat pe 14.03.2016
Sâmbătă, într-o zi de 12 din Mărţişor, elevii colegiului militar implicaţi în proiectul "Drumul unei foi de hârtie", însoţiţi de doamnele profesoare...
113 cantemirişti uniformi prin eleganţa şi graţia personalităţii au descris în paşi de dans un cerc frenetic al TINEREŢII, la Balul Absolvenţilor din staţiunea Mamaia
Publicat pe 19.05.2015
Într-o atmosferă sobră dar adolescentină, încărcată de frumuseţea evenimentului, sâmbătă, 16 mai, în staţiunea Mamaia, 113 cantemirişti uniformi prin...

Comentarii