Bacalaureat de nota 10!

Elena JORA
Publicat pe 19.07.2016

Absolventul Adrian-Gabriel Florescu, împreună cu părinţii şi directorul-adjunct al Colegiului Naţional Militar "Ştefan cel Mare", profesor Cristian Vladimir Cerbu

 

Absolventul Adrian-Gabriel Florescu, de la Colegiul Naţional Militar "Ştefan cel Mare" din Câmpulung Moldovenesc, a promovat examenul de Bacalaureat cu nota 10, obţinând nota maximă la cele trei probe scrise: limba română, matematică şi chimie.

Adrian se situează  între cei mai buni elevi din ţară, confirmând în acelaşi timp rezultatele deosebite obţinute în cei patru ani de liceu, la concursurile şi olimpiadele şcolare.

La Colegiul Naţional Militar "Ştefan cel Mare", ultimele săptămâni au fost încărcate de emoţia probelor examenului de Bacalaureat. Afişarea rezultatelor a risipit tensiunea acumulată, toţi cei 108 absolvenţi ai colegiului câmpulungean au promovat examenul de Bacalaureat cu medii şi note remarcabile. Într-un bilanţ al rezultatelor, se distinge media 10 a absolventului Florescu Adrian, dar şi numărul mare de medii peste 9,00 obţinute de 42% dintre "ştefănişti". După contestaţii şi comunicarea rezultatelor finale, media pe colegiu  este  8,72. Rezultatele obţinute de absolvenţii Colegiului Naţional Militar "Ştefan cel Mare" la examenul de Bacalaureat reflectă modul de pregătire din timpul celor patru ani de liceu  şi seriozitatea cu care elevii militari câmpulungeni au abordat pregătirea pentru Bacalaureat. Nu au fost singuri în acest demers, în sprijinul lor au venit cadrele didactice şi instructorii militari în cadrul unui program suplimentar de pregătire şi de evaluare periodică. 

Perioada încercărilor nu s-a terminat însă pentru absolvenţii promoţiei 2016. Urmează încă două săptămâni de emoţii şi de pregătire intensă pentru concursul de admitere în academiile militare sau în şcolile de maiştri militari. Nota cu care absolvenţii Colegiului Naţional Militar "Ştefan cel Mare" au trecut pragul examenului maturităţii lor va constitui o componentă cu pondere variabilă în media de admitere în instituţiile militare de învăţământ universitar şi postliceal pentru care se pregătesc.

Promovabilitatea de 100% situează Colegiul Naţional Militar "Ştefan cel Mare" din Câmpulung Moldovenesc în primul eşalon al instituţiilor de învăţământ preuniversitar din România, într-un spaţiu al elitei, al celor care muncesc zi de zi şi depun eforturi suplimentare pentru obţinerea performanţei.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

Citeşte şi:

La Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare”, festivitatea deschiderii anului şcolar 2017-2018 a fost prezidată de generalul de brigadă Ovidiu Pop...

Comentarii