Debut pentru cel de-al 67-lea an universitar la Academia Tehnică Militară

Festivitatea deschiderii anului universitar 2016 - 2017 la Academia Tehnică Militară

 

Startul celui de-al 67-lea an universitar în Academia Tehnică Militară a fost dat luni, 3 octombrie, printr-o ceremonie militară şi religioasă la care au participat, alături de studenţii militari, ministrul apărării naţionale, Mihnea Motoc, reprezentanţi ai structurilor beneficiare din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, ataşaţi militari şi reprezentanţi ai misiunilor diplomatice acreditate, reprezentanţi ai administraţiei publice locale, reprezentanţi ai universităţilor şi institutelor de cercetare colaboratoare, foşti rectori şi cadre didactice ale instituţiei, precum şi familii şi prieteni ai studenţilor.

Ceremonia a debutat cu sosirea ministrului apărării naţionale, Mihnea Motoc, trecerea în revistă a formaţiei şi intonarea Imnului naţional.

"Dorinţa continuă de cunoaştere şi de afirmare, perseverenţa şi calitatea studenţilor noştri, strădania şi înaltul profesionalism al corpului profesoral şi al tuturor celor care activează în această instituţie ne insuflă motivaţia necesară şi încrederea deplină în atingerea obiectivelor de performanţă, stabilite pentru acest nou an universitar" - a spus în alocuţiunea sa rectorul Academiei Tehnice Militare, colonel prof. univ. dr. ing. Constantin Iulian Vizitiu, trecând în revistă coordonatele majore în dezvoltarea instituţională a academiei pentru anul universitar 2016-2017.

Ulterior, s-au adresat audienţei, în numele "bobocilor", studentul Marius-Andrei Daia, care a obţinut media maximă la examenul de admitere, iar studentul plutonier-adjutant Silviu Badea a vorbit în numele studenţilor din anul terminal.

Pentru comportare foarte bună şi obţinerea de rezultate remarcabile la învăţătură şi pregătire militară, studenţii Silviu Badea, Marian Ceaparu, Daniel Toma, Mircea Barcan, Adelin Berindei, Andrei Jîtaru şi Bogdan Neacşiu au fost avansaţi, gradele onorifice fiindu-le înmânate de ministrul apărării naţionale.

Ministrul apărării naţionale, Mihnea Motoc, a declarat că nu a ales întâmplător să fie prezent la deschiderea anului universitar 2016-2017 la Academia Tehnică Militară, deoarece instituţia "este un reper indiscutabil pentru învăţământul superior militar şi, deopotrivă, pentru cercetarea din domeniul militar. Cât de puternică va fi România în aceste vremuri de grele încercări de securitate, cât de mult armata sa va putea să justifice încrederea înaltă ce i-o poartă societatea noastră, în ce măsură vom reuşi să regăsim excelenţa românească în mai tot ce ţine de sfera tehnico-militară, toate acestea depind enorm de mult de reuşita academiei, de reuşita voastră".  În continuare, ministrul apărării naţionale i-a felicitat pe studenţii din primul an de studii pentru alegerea făcută, asigurându-i că vor fi parte dintr-un proces educaţional de înaltă calitate în domeniul ingineriei militare şi şi-a exprimat bucuria pentru creşterea cifrei de şcolarizare la anul I, mult mai mare decât în anii precedenţi.

La ceremonie, alături de personalităţile militare şi civile, au fost prezenţi şi cei patru studenţi militari francezi ai Şcolii Speciale Militare "Saint Cyr" care se află la începutul studiilor masterale, prima etapă desfăşurând-o în cadrul Academiei Tehnice Militare.

Ceremonia militară s-a încheiat cu defilarea efectivelor Academiei Tehnice Militare şi a Muzicii Reprezentative a Ministerului Apărării Naţionale.

*
*           *

Pentru studenta plutonier Maria Demşa, aflată în ultimul an de academie, la specializarea Aeronave şi motoare de aviaţie, obiectivul principal pentru acest an universitar este "lucrarea de licenţă, să mă apuc din timp de ea, să o termin, să fiu mulţumită de ceea ce fac şi să fiu mândră de ceea ce am reuşit să realizez."

Studentul Silviu Ispas este la început de drum şi este mândru că a absolvit o instituţie militară de prestigiu, Colegiul Naţional Militar "Mihai Viteazul", şi că acum este student la o altă instituţie de învăţământ prestigioasă, Academia Tehnică Militară. "Îmi doresc să-mi croiesc un drum pe care să-l pot urma pe parcursul celor patru ani, să am cât mai multe succese şi reuşite şi, nu în ultimul rând, să leg prietenii care să dureze" - sunt gândurile "bobocului" Silviu Ispas, la începutul etapei de student militar.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

Citeşte şi:

Poza de grup cu promoţia de ingineri militari „Regele Ferdinand - 150"
Publicat pe 23.07.2015
Joi, 23 iulie, pe platoul Academiei Tehnice Militare a avut loc ceremonia de absolvire a promoţiei de ingineri militari "Regele Ferdinand – 150"...

Comentarii