Imaginea de sine versus stima de sine

Adina ZOTA
Publicat pe 06.10.2016

Elevii claselor a XI-a de la Colegiul Naţional Militar "Ştefan cel Mare",  în cadrul unei activităţi interactive numită “Get stronger for a stronger world”

În Colegiul Naţional Militar "Ştefan cel Mare",  proiectul european Erasmus+ "Body Project" continuă şi în anul şcolar 2016-2017.

În acest context, luni, 19 septembrie, elevii claselor a XI-a au participat la jocuri şi activităţi interactive de înţelegere a diferenţei dintre imaginea de sine  şi stima de sine, numită "Get stronger for a stronger world", sub coordonarea directă a doamnei asistent universitar dr. Oana Dănilă, de la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iaşi.

După lămurirea diferenţelor conceptuale, fiecare grupă de elevi a parcurs trei activităţi. O primă sarcină a vizat conştientizarea diferenţelor interindividuale şi rolul percepţiei în executarea şi respectarea instrucţiunilor, în condiţiile în care un set simplu de instrucţiuni nu generează acelaşi rezultat atunci când elevii au libertatea necesară.

Cea de-a doua activitate a invitat participanţii la autoreflecţie cu privire la caracteristicile proprii de care sunt satisfăcuţi, dar şi caracteristicile ideale pe care şi-ar dori să le integreze, prilej cu care au realizat diferenţa dintre trăsăturile de sine consistente, puternic internalizate, şi cele superficiale, de faţadă.

Cea de-a treia activitate a scos în evidenţă impactul experienţei şi al percepţiei performanţei asupra capacităţii  de a stabili obiective de învăţare şi de a creşte performanţa.

În ansamblu, activitatea "Get stronger for a stronger world" a fost un exerciţiu al exprimării  unor atitudini direct legate de stima de sine în rândul elevilor militari: încrederea în reuşita personală, mobilizarea în vederea atingerii unor obiective, reacţia în faţa unui eşec, ameliorarea performanţelor prin valorificarea experienţelor anterioare.

Împarte cu prietenii tăi:

Citeşte şi:

Formaţiile de dansuri pe scena Colegiului Naţional Militar "Ştefan cel Mare"
Publicat pe 27.11.2017
În fiecare an, la sfârşit de noiembrie, elevii de azi şi „de ieri” ai Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” sărbătoresc spiritul muşatin,...
Elev Andrei Andriese și elev Teodora Țăran
Publicat pe 13.09.2019
De la cadet la elev de liceu militar a fost un sigur pas: admiterea! Printre "bobocii" Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung...

Comentarii