PUBLICAŢIE EDITATĂ DE STATUL MAJOR AL FORŢELOR TERESTRE
În Colegiul Naţional Militar "Ştefan cel Mare", proiectul european Erasmus+ "Body Project" continuă şi în anul şcolar 2016-2017.
În acest context, luni, 19 septembrie, elevii claselor a XI-a au participat la jocuri şi activităţi interactive de înţelegere a diferenţei dintre imaginea de sine şi stima de sine, numită "Get stronger for a stronger world", sub coordonarea directă a doamnei asistent universitar dr. Oana Dănilă, de la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iaşi.
După lămurirea diferenţelor conceptuale, fiecare grupă de elevi a parcurs trei activităţi. O primă sarcină a vizat conştientizarea diferenţelor interindividuale şi rolul percepţiei în executarea şi respectarea instrucţiunilor, în condiţiile în care un set simplu de instrucţiuni nu generează acelaşi rezultat atunci când elevii au libertatea necesară.
Cea de-a doua activitate a invitat participanţii la autoreflecţie cu privire la caracteristicile proprii de care sunt satisfăcuţi, dar şi caracteristicile ideale pe care şi-ar dori să le integreze, prilej cu care au realizat diferenţa dintre trăsăturile de sine consistente, puternic internalizate, şi cele superficiale, de faţadă.
Cea de-a treia activitate a scos în evidenţă impactul experienţei şi al percepţiei performanţei asupra capacităţii de a stabili obiective de învăţare şi de a creşte performanţa.
În ansamblu, activitatea "Get stronger for a stronger world" a fost un exerciţiu al exprimării unor atitudini direct legate de stima de sine în rândul elevilor militari: încrederea în reuşita personală, mobilizarea în vederea atingerii unor obiective, reacţia în faţa unui eşec, ameliorarea performanţelor prin valorificarea experienţelor anterioare.
Comentarii