Şeful Statului Major al Forţelor Terestre, general-locotenent Dumitru Scarlat, la „Atelierele Cantemirului”

Şeful Statului Major al Forţelor Terestre, general-locotenent Dumitru Scarlat, la „Atelierele Cantemirului”

Fiecare întâlnire din cadrul proiectului „Atelierele Cantemirului” oferă posibilitatea elevilor să cunoască absolvenţi ai Colegiului Naţional Militar din Breaza, care conduc destinele Armatei României. Acestea capătă o semnificaţie aparte, dublată de o emoţie puternică, generată de personalitatea prezentă la eveniment.

Luni, 20 februarie, am fost privilegiaţi şi onoraţi de prezenţa şefului Statului Major al Forţelor Terestre, general-locotenent Dumitru Scarlat, model de înalt profesionalism, de înţelepciune şi de probitate  morală.

Pe parcursul activităţii, elevii au avut posibilitatea să afle informaţii utile, complete şi complexe despre Forţele Terestre Române, principala categorie de forţe din Armata României.

De asemenea, cantemiriştii au aflat de la generalul-locotenent Dumitru Scarlat, absolvent al promoţiei 1983, ce înseamnă o carieră militară de succes, ce se continuă pe mai bine de 30 de ani, au dialogat şi au primit răspunsuri argumentate la întrebările adresate. Domnul general le-a oferit o serie de îndemnuri folositoare, demne de luat în seamă, care pot fi realizate pe deplin în acord cu dictonul latin „Labor omnia vincit improbus”, ceea ce înseamnă „Munca stăruitoare învinge totul”.

A fost o activitate de înaltă ţinută intelectuală, captivantă şi apreciată de toţi participanţii.

La final, comandantul Colegiului Naţional Militar „Dimitrie Cantemir”, colonel Doina Mureşan, i-a mulţumit şefului Statului Major al Forţelor Terestre, general-locotenent Dumitru Scarlat, pentru generozitatea de a fi fost alături de cantemiriştii de astăzi, evidenţiind faptul că o astfel de carieră de excepţie poate să inspire nu numai pe elevi, dar şi pe cadrele militare.

Generalul-locotenent Dumitru Scarlat şi-a exprimat gândurile prin câteva cuvinte ce vor rămâne pentru istorie în Cartea de Onoare a instituţiei:
„Astăzi am avut privilegiul de a prezenta elevilor colegiului anumite probleme specifice forţelor terestre.
Apreciez în mod deosebit efortul de zi cu zi al dascălilor şi instructorilor, astfel încât rezultatele să fie remarcabile.
Pentru toate acestea mulţumesc şi sunt mândru că fac parte din această familie a cantemiriştilor.
Întotdeauna am spus că elevii sunt frumoşi, deştepţi şi foarte talentaţi!
Succes în continuare!”.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

Citeşte şi:

Elevii cantemirişti se pregătesc temeinic pentru examenul maturităţii, care se apropie cu paşi repezi. Continuând tradiţia, începută în anul 1919 la...
Performer la geografie
Publicat pe 09.03.2017
Atunci când pasiunea se îmbină armonios cu munca, rezultatele nu contenesc să apară într-un spaţiu care cere studiu aprofundat, intuiţie,...

Comentarii