101 zile până la examenul de Bacalaureat

101 zile până la examenul de bacalaureat

Elevii cantemirişti se pregătesc temeinic pentru examenul maturităţii, care se apropie cu paşi repezi.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Continuând tradiţia, începută în anul 1919 la Mănăstirea Dealu, elevii claselor a XII-a au creat un moment pentru 101 zile până la clipa confruntării cu examenul maturităţii, conştientizând că „fiecare drum de fericire în lume trebuie făurit prin muncă şi trudă sârguincioasă!”.

 Joi, 23 februarie, în holul pavilionului Învăţământ, viitorii absolvenţi cantemirişti, cei care au misiunea de a duce mai departe prestigiul instituţiei, prin obţinerea unor rezultate excepţionale, cuantificate în rată de promovare de 100% la examenul maturităţii, asemeni generaţiilor anterioare, au oferit corpului de cadre didactice şi militare trei momente unice. La primele ore ale dimineţii, dascălii au avut parte de o surpriză din partea liceenilor în uniformă. Elevii de nota 10, plutonierii-adjutant Iulia Condruz şi Ştefan Sava, au pregătit pentru mentorii lor „subiecte de examen”, al căror text preciza: „Formulaţi în scris, în 60-80 de cuvinte, opinia dumneavoastră despre promoţia 2017.” De asemenea, fiecare profesor a primit un carnet, rod al preţuirii şi respectului, al muncii neobosite spre performanţă, cu următoarea menţiune: „Promoţia 2017 vă găseşte vinovat de practicarea excelenţei în <Cantemir> şi de muncă asiduă în pregătirea elevilor pentru examenul de Bacalaureat şi de admitere, şi cu recunoştinţă vă mulţumeşte sincer.” Şi, pentru ca emoţia să fie şi mai mare, în drumul spre clase marcat cu săgeţi, profesorii au trecut printre fotografiile aşezate minuţios, rememorând amintiri unice şi trainice din cei patru ani de liceu.

Al doilea moment a avut loc în pauza mare. Elevii şi-au îngemănat talentul şi frumuseţea  cu ineditul şi creativitatea, într-o scenetă umoristică cu titlul „Familia într-un univers paralel”, care a provocat multă bucurie în rândul participanţilor.

Aflaţi la orizontul celei mai frumoase vârste, adolescenţii în uniformă au prezentat, în partea a treia, la finalul orelor, în cancelarie, un filmuleţ în care actorii principali au fost chiar ei, mulţumindu-le, totodată, dascălilor: „Dragi dascăli, cel mai frumos dar pe care l-am fi putut primi este acela de vă avea alături de noi în aceste clipe deosebite. Tot ceea ce am realizat vă poate fi atribuit dumneavoastră şi sprijinului pe care ni l-aţi acordat. Vă mulţumim că sunteţi susţinătorii noştri în acest demers de dobândire a educaţiei. Acum, cu 101 zile înainte de începerea examenului maturităţii, noi, promoţia <Mărăşti, Mărăşeşti şi Oituz -100> preluăm sceptrul istoriei <Cantemirului> şi ne angajăm să ducem mai departe această moştenire sacră, dar frumoasă”.

La rândul său, directorul-adjunct, profesorul Aurel-Constantin Soare, le-a adresat gânduri alese şi sincere, care să-i însoţească în drumul lor spre succes.

O activitate diversă, prezentată în cuvinte şi imagini, ce a unit strâns marea familie cantemiristă.

Crescat, vivat, floreat!

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

Citeşte şi:

Vocaţia calităţii, exigenţa, preocuparea constantă pentru performanţă definesc „spiritul cantemirist”, iar rezultatele obţinute de către absolvenţii...

Comentarii