"Erasmus+ Open Doors" la Academia Tehnică Militară

Maior Silviu-Petru BÂDILIŢĂ
Publicat pe 13.03.2017

Erasmus+ Open Doors la Academia Tehnică Militară

Joi, 9 martie, la Academia Tehnică Militară (ATM) a avut loc evenimentul "Erasmus+ Open Doors 2017", o nouă sesiune de informare privind programul "Erasmus+" pentru studenţi şi personal universitar.

Evenimentul se desfăşoară anual şi este sincronizat la nivel naţional, în toate universităţile care derulează proiecte "Erasmus+". Acesta  este cel mai important program de învăţământ şi formare profesională din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte mobilitatea şi cooperarea la nivelul învăţământului superior în Europa şi se adresează nevoilor de predare şi învăţare ale tuturor celor implicaţi în sistemul de învăţământ superior şi de formare profesională, indiferent de durata cursurilor sau calificare.

Sesiunea din acest an are o încărcătură mai aparte, pentru că se împlinesc 30 de ani de când programul "Erasmus", precursorul "Erasmus+", se derulează în cadrul Uniunii Europene şi 20 de ani de când se implementează în România şi în Academia Tehnică Militară.

Studenţii şi cadrele universitare interesate au primit informaţii legate despre programul "Erasmus+" în cadrul unor prezentări realizate de locotenent-comandor Cristian Moldoveanu din cadrul ATM, coordonator instituţional "Erasmus+", precum şi de către reprezentanţi ai Agenţiei Campus France şi ai  Institutului Francez din România (în virtutea foarte bunelor relaţii dintre Academie şi instituţii universitare din Franţa, în condiţiile în care aproape jumătate din numărul studenţilor sau profesorilor plecaţi în programe de mobilitate au fost către universităţi franceze). De asemenea, în cadrul prezentărilor a fost şi un moment de informare privind aspectele practice cu privire la desfăşurarea mobilităţilor din perspectiva unor foşti studenţi "Erasmus", prezentate de o echipă de promotori "Erasmus+".

Beneficiul participării la aceste mobilităţi universitare, atât pentru cei care participă la ele, studenţi sau cadre universitare, cât şi pentru instituţiile de învăţământ din care fac parte, este evident şi a fost bine reliefat în timpul prezentărilor.

Implicarea Academiei Tehnice Militare în cadrul proiectelor privind mobilităţile studenţeşti şi de personal a fost, de asemenea, menţionată. Astfel, ATM colaborează cu peste 40 de instituţii de învăţământ superior, militare şi civile, din Franţa, Marea Britanie, Portugalia, Italia, Spania, Olanda, Polonia, Cehia, Ungaria, Bulgaria etc. De la începutul acestor programe de tip "Erasmus" au fost realizate aproape 500 de mobilităţi studenţeşti şi 150 de mobilităţi de personal, ca urmare a atragerii unui sprijin financiar total de peste un milion de euro.

Aceste cifre sunt poate destul de seci, dar experienţele de viaţă ale celor implicaţi, precum şi experienţa instituţională a Academiei Tehnice Militare sunt vii, reale şi produc efecte benefice în planul dezvoltării personale şi profesionale.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

Citeşte şi:

Poza de grup cu promoţia de ingineri militari „Regele Ferdinand - 150"
Publicat pe 23.07.2015
Joi, 23 iulie, pe platoul Academiei Tehnice Militare a avut loc ceremonia de absolvire a promoţiei de ingineri militari "Regele Ferdinand – 150"...

Comentarii