PUBLICAŢIE EDITATĂ DE STATUL MAJOR AL FORŢELOR TERESTRE
Disciplina religie, predată de către profesorul Ioan Nistor, are şi în acest an şcolar elevi calificaţi la faza naţională a Olimpiadei de religie. La faza judeţeană a Olimpiadei de religie, desfăşurată recent, colegiul nostru se mândreşte cu şase premii I obţinute de tineri în uniformă preocupaţi de formarea lor în spiritul normelor moral-creştine. La cultul ortodox, pentru al doilea an consecutiv, eleva fruntaş Raluca Şerban şi, pentru al treilea an consecutiv, eleva sergent Ioana Argatu; la cultul greco-catolic, pentru al doilea an consecutiv, eleva caporal Ioana Tomoiagă şi, pentru al treilea an consecutiv, elevul sergent Marian Luca; la cultul alianţa evanghelică, pentru al doilea an consecutiv elevul caporal Cristian Faur şi, o primă reuşită pentru eleva Luminiţa Filip. Ţinând cont că Ioana Argatu s-a calificat şi la faza naţională a Olimpiadei de limba şi literatura română, la faza naţională a Olimpiadei de religie va participa elevul sergent Gavrilă Rad, cu premiul II la faza judeţeană. Succes tuturor şi felicitări!
"Pe lângă învăţăturile clasice, religia ne învaţă să fim oameni, nu roboţi. Ne învaţă să gândim singuri şi să alegem ceea ce este corect, să separăm binele de rău. Pentru mine, religia este o modalitate de exprimare. Este modul prin care am realizat ceva şi am pornit pe drumul unui început corect. Pasiunea pentru ceva se creează de către fiecare persoană în parte, nu se imită, nu se împrumută.
Aşadar, ce ar fi dacă fiecare şi-ar analiza sufletul? Ce ar fi dacă fiecare ar face ceva ce-i place, ceva ce-l face să se simtă liber? Ar fi lumea un loc mai bun? Un loc cu adevărat sincer? Un loc lipsit de ipocrizii? Ce ar fi dacă omul ar fi el însuşi pentru o zi? Ar continua să fie aşa pentru eternitate?” (eleva fruntaş Raluca Şerban).
Interdisciplinaritatea ştiinţelor pământului va fi reprezentată la faza naţională a olimpiadei cu acelaşi nume prin eleva sergent Teodora Grecu, sub îndrumarea profesorilor Dorina Filipescu, Valer Macarie, Adela Tudor şi Lucian Irimie. Din multitudinea de preocupări specifice activităţilor şcolare, unele se cristalizează în pasiuni care motivează şi deschid reale orizonturi şi direcţii de dezvoltare pentru mai târziu; Teodora a dovedit preocupare şi pasiune pentru ştiinţele pământului (fizica, chimia, biologia şi geografia) atât prin participarea la olimpiada interdisciplinară şi calificarea la faza naţională, cât şi prin rezultatele obţinute în anii anteriori la olimpiadele şi concursurile şcolare pe aceleaşi discipline (calificare la faza naţională a Olimpiadei de fizică, 2016, unde a obţinut menţiune de onoare). Felcitări, Teodora şi succes în continuare!
Comentarii