Donaţie pentru Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir”

Donaţie pentru Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir”

 

În după-amiaza celei de-a şaptesprezecea zi a lunii lui Mărţişor, Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir”, în ceasul centenar al eroicelor evenimente ale Marelui Război al Neamului pentru Întregire, a avut parte de un gest de aleasă generozitate din partea familiei Adrian şi Dana Năstase.

O donaţie de excepţie, lucrarea semnată de Spiridon Georgescu, intitulată „România victorioasă” (1916-1919), a fost dezvelită în prezenţa locţiitorului, colonel inginer Aurel-Constantin Neagu, a directorului-adjunct, profesor Aurel-Constantin Soare, a cadrelor didactice, a ofiţerilor şi a elevilor premianţi. Sculptura dedicată eroilor militari din marele război a fost amplasată la loc de cinste, la intrarea în comandament.

Cu acest prilej, comandantul instituţiei, colonel Doina Mureşan, le-a adresat distinşilor oaspeţi urarea de bun venit în colegiu şi sincere mulţumiri pentru realizarea deosebitei acţiuni, precizând: „...această donaţie este o dăruire-simbol, este un act de preţuire [...] faţă de trecutul acestui colegiu”.

Alături de opera sculptorului Spiridon Georgescu, Adrian Năstase a donat, în urmă cu câteva săptămâni, un număr de lucrări remarcabile. Centrul Documentare-Informare câştigă astfel o zestre culturală exprimată în volume valoroase, de care se vor bucura foarte multe generaţii de elevi.

Domnul Adrian Năstase şi-a exprimat gândurile prin câteva cuvinte rămase în Cartea de Onoare a instituţiei: „Am donat această lucrare, împreună cu soţia mea, în memoria tatălui meu, Marin Gr. Năstase, fost şef de promoţie la Mănăstirea Dealu (n.n. promoţia 1937). Fie ca această lucrare să inspire sentimentul de mândrie naţională pentru elevii acestui colegiu de tradiţie. Fie ca legătura dintre generaţiile de absolvenţi să dăinuie, construind «spiritul de corp» al elitelor româneşti”.

A fost o activitate de înaltă ţinută intelectuală, captivantă şi apreciată de toţi participanţii.

Împarte cu prietenii tăi:

Citeşte şi:

Vocaţia calităţii, exigenţa, preocuparea constantă pentru performanţă definesc „spiritul cantemirist”, iar rezultatele obţinute de către absolvenţii...

Comentarii