Performanţe câmpulungene

Elena JORA
Publicat pe 30.03.2015

Trei olimpici la naţională: elevul sergent Adrian Florescu, eleva caporal Narcisa Isabela Tcaciuc şi eleva fruntaş Sabina Calisevici

Primăvara 2015 aduce noi performanţe în palmaresul Colegiului Naţional Militar "Ştefan cel Mare" din Câmpulung Moldovenesc şi bucuria unor alte premii şi distincţii obţinute la concursurile şi olimpiadele şcolare.

De notorietate sunt acum rezultatele obţinute la fazele judeţene ale olimpiadelor şcolare şi dreptul căpătat astfel de elevii câmpulungeni de a reprezenta colegiul şi judeţul Suceava în confruntările naţionale la geografie, matematică şi limba neogreacă. Fiecare reuşită în sine are propria poveste, reprezintă un cumul impresionant de muncă, perseverenţă şi pasiune pentru disciplina aleasă.

La geografie, eleva fruntaş Sabina Calisevici a reeditat succesul de anul trecut şi s-a calificat la faza naţională. Responsabilitatea Sabinei este imensă, pentru că anul trecut a obţinut premiul I în etapa finală a acestei competiţii, acum obiectivul ei fiind "asaltul" către nivelul internaţional al olimpiadei. Este al doisprezecelea an consecutiv în care membrii Cercului de geografie s-au calificat la faza naţională, înregistrând peste douăzeci de treceri ale pragului judeţean, mai multe menţiuni şi premii de nivel naţional. Domnul profesor Radu Ciumaşu, susţinătorul "spiritului geografic" în  rândul elevilor colegiului, a precizat: "Sperăm de multe ori, sau poate chiar suntem datori, să transmitem, ca dascăli, parte din gândurile, imaginile şi perspectivele pe care le deschide disciplina pe care o ghidăm. Iar dacă învăţăcelul din faţă ta arată pasiune, dorinţă de cunoaştere şi o capacitate extraordinară de a sintetiza şi interioriza critic demersul tău, atunci primim încă o dată rost şi confirmare".

Matematica a devenit o pasiune pentru elevul sergent Adrian Florescu. O incursiune în povestea lui ne-ar releva câtă muncă, dar mai ales câtă perseverenţă a implicat locul I obţinut. "Participarea la Olimpiada de matematică mi-a intrat în reflex, fiind ceea ce mă motivează să muncesc şi să îmi depăşesc limitele" - remarcă Adrian, precizând că "faza pe judeţ a fost o baricadă pe care am reuşit să o depăşesc din nou, având atuul experienţei competiţionale din anii precedenţi". Rezultatul lui Adrian este unul de echipă, la care a contribuit profesorul îndrumător Iuliana Şalar şi toţi profesorii catedrei de matematică.

Surpriza performanţelor de anul acesta o reprezintă calificarea elevei caporal Narcisa Isabela Tcaciuc la faza pe ţară a Olimpiadei de limbă neogreacă. Rezultatul este inedit prin faptul că limba neogreacă nu se studiază la şcoală, performanţa Narcisei fiind rezultatul pasiunii acesteia pentru disciplinele din aria curriculară "limbi străine". Narcisa Tcaciuc se va confrunta cu cei peste 160 de elevi care vor participa la a  XIV-a ediţie a olimpiadei naţionale.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

Citeşte şi:

La Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare”, festivitatea deschiderii anului şcolar 2017-2018 a fost prezidată de generalul de brigadă Ovidiu Pop...

Comentarii