Echipa de pentatlon, calificată la naţională

Echipa de pentatlon, 
calificată la naţională

Pentru echipa de pantatlon – băieţi a  Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul”, vacanţa aceasta a debutat cu obţinerea locului I la faza zonală şi cu calificarea la etapa naţională, la Iaşi, în perioada 5-7 mai.

Desfăşurată la Arad, în perioada 14-15 aprilie, faza zonală a competiţiei sportive de pentatlon a presupus întreceri sportive specifice atât la fete, cât şi la băieţi. Echipa masculină a fost formată din elevii Andrei Dascălu, Adrian Avram, Ionuţ Onica, Cătălin Bădicel şi Gabriel Giubega, şi antrenată de domnul profesor Sorin Secăreanu.

Pentatlonul este o competiţie relativ nouă, prevăzută în calendarul competiţional al Olimpiadei Naţionale a Sportului Școlar. În anul 2013 s-a desfăşurat prima ediţie a acestei competiţii, o competiţie ce presupune o bună pregătire fizică la diferite probe atletice. Astfel, elevii, cinci la număr, trebuie să facă faţă unei alergări pe o distanţă de 60 m, să execute o săritură în lungime cu elan, să arunce o greutate de 6 kg, să arunce mingea de oină la distanţă şi, în final, să alerge pe distanţa de 800 m. Pentatlonul, ca şi decatlonul, este cea mai complexă probă atletică. Elevii din colegiile militare s-au dovedit a fi buni sportivi, cu o pregătire fizică deosebită, fapt remarcat de organizatorii etapei finale la pentatlon atletic şcolar din ultimii ani. "Suntem mândri că Armata Română are astfel de sportivi” - a fost aprecierea organizatorilor la festivitatea de premiere de la Iaşi, din 2013.

Este o victorie valoroasă, obţinută cu multă trudă, sacrificiu, cu multe emoţii, dar care îi determină pe elevi să fie în continuare la fel de buni. Este a doua participare la această competiţie şi a echipei de fete, după cea de anul trecut. Prin prestaţia avută, fetele au reuşit să ocupe locul III, fiind remarcate de către publicul spectator şi echipele participante. 

Valoarea echipei de fete a fost dată de Irina Gherheş, Oana Revnic, Mălina Avrămuţ, Luciana Frătean şi Bianca Pop. Suntem buni în măsura în care suntem o echipă adevărată! Felicitări!

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole


TOAMNA SE NUMĂRĂ „BOBOCII” ÎN PERII DĂII
Publicat pe: 05.10.2021
Afişări: 376
Mădălina MORTU
ARTIZANII PERFORMANȚEI
Publicat pe: 28.04.2021
Afişări: 462

Premii pentru cantemiriști
Publicat pe: 26.03.2021
Afişări: 293

Omul sfinţeşte locul
Publicat pe: 03.03.2021
Afişări: 859
Elev fruntaș Raluca Diaconescu
Educația online (2)
Publicat pe: 04.12.2020
Afişări: 598
Elev Stefan-Alexandru Dediu
Educația online (1)
Publicat pe: 24.11.2020
Afişări: 747
Elev Elena-Andreea Aoanei
Adaptare la noua realitate – învățământul online
Publicat pe: 20.11.2020
Afişări: 442

Citeşte şi:

Comentarii