PUBLICAŢIE EDITATĂ DE STATUL MAJOR AL FORŢELOR TERESTRE
În perioada acestei vacanţe, elevii performeri ai Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul” au participat la confruntarea finală din cadrul olimpiadelor școlare.
Cunoaşterea aprofundată a anumitor discipline îi face mai încrezători într-o lume a competiţiei, mai ales atunci când reuşesc.
Se ştie că performanţa este rezultatul atingerii scopului, în urma desfăşurării unui amplu proces de pregătire, menit să demonstreze tendinţa de autodepăşire a fiecăruia.
Olimpiadele școlare înseamnă provocare, emoţie, efort susţinut, imaginaţie şi creativitate, dar şi seriozitate, consecvenţă şi ambiţie. De la o ediție la alta, au crescut performanțele tinerilor în uniformă, reuşind să califice nivelul lor de pregătire pe trepte tot mai înalte, ţinând cont că au reuşit să concureze alături de cei mai buni elevi din ţară, unii reprezentanţi ai liceelor de profil (umanist).
Jumătate dintre cei 24 de elevi ai Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul” calificaţi la faza naţională a olimpiadelor (la care se adaugă şi recenta calificare la Olimpiada de TIC, a cărei fază naţională se va desfăşura în perioada 18-21 mai a.c) au obţinut premii şi menţiuni, astfel: două premii II la religie, obţinute de elevii caporal Ioana Tomoioagă şi Cristian Faur; un premiu III la limba italiană, obținut de către elevul caporal Laurențiu Lungu; două premii speciale la limba şi literatura română, obţinute de eleva sergent Ioana Argatu şi elevul caporal Andrei Rodilă, şi şapte menţiuni: o menţiune la sociologie, obţinută de elevul sergent Cristian Bârlean; o menţiune la limba spaniolă, obținută de eleva sergent Alexandra Maier; două menţiuni speciale din partea ISJ Suceava, la limba franceză, obţinute de către eleva sergent Roberta Ion şi eleva fruntaş Bianca Iorga; şi trei menţiuni la religie, obţinute de elevul sergent Gavrilă Rad, elevul caporal Marian Luca şi eleva fruntaş Luminiţa Filip.
Recunoaşterea meritelor la nivel naţional prin rezultatele obţinute la concursurile şi olimpiadele şcolare sunt certitudinea că superlativul în educaţie pentru colegiul militar din Alba Iulia se realizează cu şi prin elevii săi şi este rezultatul unor acţiuni novatoare şi responsabile, în care elevul este creator de exigenţe.
Comentarii