Atunci când pasiunea se îmbină armonios cu munca

Menţiune la Olimpiada Naţională de Geografie

Elevul sergent-major Onisim Roşu a făcut dovada pregătirii temeinice, reuşind să se claseze în topul celor mai buni elevi din ţară, obţinând Menţiune la Olimpiada Naţională de Geografie, desfăşurată la Oradea, în perioada 19-25 aprilie, la startul căreia s-au aliniat peste 220 de participanţi.

Pasionat de unul dintre cele mai fascinante domenii ale cunoaşterii, Onisim s-a clasat pe locul V cu 91,25 puncte, la clasa a XII-a, punctaj foarte bun care l-a ajutat să intre la proba de baraj, în vederea selecţionării lotului reprezentativ care va participa la Balcaniada de Geografie. Cantemiristul a trecut de proba orală, care a fost eliminatorie şi a acces şi la cea scrisă, de specialitate, în limba engleză, o probă dificilă, ce a durat o oră şi jumătate şi a avut în componenţă 18 pagini cu întrebări.

Atunci când pasiunea se îmbină armonios cu munca, rezultatele nu contenesc să apară, într-un spaţiu care cere studiu aprofundat, intuiţie, creativitate şi flexibilitate.

Elevul nostru a avut şansa de a beneficia de ajutorul calificat al doamnei profesor Roxana Ţonoiu, recunoscută pentru capacitatea profesională şi dăruirea cu care predă disciplina geografie, cu aplicabilitate interdisciplinară şi transdisciplinară. Sub atenta îndrumare a cadrului didactic, Onisim s-a calificat pentru al treilea an consecutiv la faza naţională a Olimpiadei de Geografie, în cadrul căreia a fost distins cu Premiul special, în anii 2015 şi 2016.

„Importanţa geografiei a crescut mai mult în inima mea şi sunt hotărât să o pun în aplicare în viitor. Privesc lucrurile cu mult optimism şi trăiesc cu speranţa că legăturile stabilite în cadrul olimpiadei se vor păstra şi mă voi dezvolta în continuare frumos, atât caracterial cât şi personal” - ne-a mărturisit Onisim.

Elevul Cristian Turea, coordonat îndeaproape de profesor Ovidiu Badea, s-a remarcat prin rigoarea şi claritatea gândirii, reuşind frumoasa performanţă  de a se clasa în topul celor mai buni elevi din ţară, la faza naţională a Olimpiadei de Ştiinţe socio-umane, disciplina Logică, argumentare şi comunicare. Olimpiada s-a desfăşurat la Deva, în perioada 24-28 aprilie a.c.

Pasionat de formele şi legile generale ale raţionării corecte, Cristian a reuşit, pentru primul an în care studiază disciplina logică, să se claseze pe locul V, cu 92 de puncte.

În urma acestui rezultat deosebit, Cristian a fost distins cu Menţiune.

Felicitări şi succes în competiţiile viitoare!

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole


TOAMNA SE NUMĂRĂ „BOBOCII” ÎN PERII DĂII
Publicat pe: 05.10.2021
Afişări: 376
Mădălina MORTU
ARTIZANII PERFORMANȚEI
Publicat pe: 28.04.2021
Afişări: 462

Premii pentru cantemiriști
Publicat pe: 26.03.2021
Afişări: 293

Omul sfinţeşte locul
Publicat pe: 03.03.2021
Afişări: 859
Elev fruntaș Raluca Diaconescu
Educația online (2)
Publicat pe: 04.12.2020
Afişări: 598
Elev Stefan-Alexandru Dediu
Educația online (1)
Publicat pe: 24.11.2020
Afişări: 747
Elev Elena-Andreea Aoanei
Adaptare la noua realitate – învățământul online
Publicat pe: 20.11.2020
Afişări: 442

Citeşte şi:

Performanţă şi valoare, efort şi dăruire, tensiune şi devotament, eficienţă şi pragmatism – sunt termeni definitorii ai demersului educaţional...
Lectura, ca abilitate de viaţă
Publicat pe 30.01.2017
O nouă calificare la etapa naţională a Olimpiadei „Lectura ca abilitate de viaţă” a elevei plutonier-adjutant Iulia Condruz confirmă pregătirea...

Comentarii