Demersuri europene

Elena JORA
Publicat pe 04.07.2017

Elevii Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” s-au înscris în concursul pentru liceeni EUROSCOLA 2017, ediţia a X-a

Începând cu luna iunie, elevii Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” s-au înscris în concursul pentru liceeni EUROSCOLA 2017, ediţia a X-a.

Tema propusă de organizatori, Biroul de Informare al Parlamentului European în România şi Ministerul Educaţiei Naţionale, este una generoasă şi se referă la rolul patrimoniului românesc în consolidarea identităţii europene. Participanţii la această competiţie trebuie să identifice un obiect de patrimoniu din zona în care locuiesc şi să facă o prezentare a acestuia. 

În acest context, echipa liceenilor militari a ales ca temă ,,opinca”, prin care îşi propun să evidenţieze şi să promoveze, în context naţional şi european, valoarea de patrimoniu a acesteia şi să identifice măsurile care trebuie întreprinse pentru protejarea şi conservarea unui meşteşug tradiţional aflat în pericol de dispariţie.

Din echipa de proiect a Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” fac parte 24 de elevi, coordonaţi de profesorii Cătălina Gulii şi Marcela Ursachi. Candidaţii au participat mai întâi la un alt proiect educaţional numit ,,Portul popular”, fiind selecţionaţi pentru EUROSCOLA elevii care au dovedit că iubesc costumul popular românesc şi că au cunoştinţe legate de tradiţiile naţionale. Activităţile iniţiate de echipa EUROSCOLA se vor desfăşura până în octombrie 2017, în cadrul unor parteneriate încheiate între colegiu şi asociaţii neguvernamentale.

Elevii militari câmpulungeni au participat la concursul EUROSCOLA şi în anul 2013, proiectul acestora fiind apreciat şi premiat de către Biroul Parlamentului European, iar elevii „ştefănişti” au fost invitaţi la Strasbourg, în Sala Plenară a Parlamentului European.

Implicarea în proiecte europene este o constantă în activitatea Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc. Trofeul şi certificatul „Şcoală Europeană”, obţinute în anii 2013 şi 2016, constituie recunoaşterea performanţelor din activitatea de cooperare europeană şi, în acelaşi timp, premisa unor demersuri viitoare în spaţiul european.

Împarte cu prietenii tăi:

Citeşte şi:

Absolvenţi cu care ne mândrim
Publicat pe 06.07.2017
În ultimii 20 de ani, un număr mare dintre absolvenţii Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” au reuşit să-şi continue studiile în academii...
La Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare”, festivitatea deschiderii anului şcolar 2017-2018 a fost prezidată de generalul de brigadă Ovidiu Pop...

Comentarii