„Mă leg să învăţ carte!”

Emoţia a fost starea de spirit a zilei de 11 septembrie 2017.

Pe platoul din incinta instituţiei străjuită de Marele Voievod Mihai Viteazul, la mijlocul lunii septembrie s-a simţit emoţia începutului. Prima zi de şcoală are conotaţii diferite. Pentru cei din clasa a XII-a - startul anului terminal şi emoţiile examenelor de Bacalaureat şi admitere în învățământul militar superior, iar pentru cei 120 de tineri care au optat pentru o şcoală onorantă, aşa cum spun ei, ineditul momentului alături de părinţi, fraţi şi prieteni, veniţi să-i vadă. Oriunde îţi îndreptai privirea, vedeai zâmbete înlăcrimate.

În prezenţa distinşilor oaspeţi: general de brigadă Ghiţă Bârsan, rectorul Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu; Înaltpreasfinţitul Irineu, arhiepiscopul Albei Iulia; reprezentanţi ai administraţiei publice locale, cadre militare active şi în rezervă, părinţi, „bobocii” au rostit legământul de suflet privind responsabilitatea de a învăţa carte, de a deveni oameni de calitate, instruiţi şi pregătiţi atât pentru examenele ce-i aşteaptă, cât şi pentru provocările vieţii.

Festivitatea la care a bătut gongul noului an şcolar a constituit prilejul de a aprecia munca celor care au făcut ca fiecare generaţie să obţină rezultate bune, dar şi de a ne asuma noi obiective, strategii de lucru şi standarde superioare. Comandantul colegiului, colonelul Marcel Domşa, a ţinut să menţioneze performanţele obţinute de promoţia de absolvenţi 2017: examenul de Bacalaureat cu promovabilitate 100% şi media generală de 9,08 şi, nu în ultimul rând, examenul de admitere în învăţământul militar superior, cu 98,06% absolvenţi admişi, ce atestă calitatea actului instructiv-educativ din colegiul militar albaiulian, reflectând profesionalismul şi dăruirea fiecăruia în activitatea pe care o realizează.

Aprecieri şi felicitări au primit profesorii diriginţi şi cadrele militare ale companiei a III-a pentru întreaga activitate de îndrumare şi consiliere a absolvenţilor promoţiei 2017 şi reuşita  acestora la examenele din vară. Apoi, a fost acordată Diploma „Robert Schuman” clasei a XI-a D, al cărei diriginte este profesor Felicia Vancea, iar comandant de companie, maiorul Raul Turic.

În urma susţinerii examenului de Bacalaureat, absolventul Flavius-Alexandru Toargă a fost nominalizat şef al promoţiei 2017. Conform tradiţiei, şeful de promoţie a primit, din partea Fundaţiei „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe – Purtătorul de Biruinţă” un aparat foto, în semn de apreciere a efortului şi a rezultatelor dobândite.

Pentru performanţa şi perseverenţa dovedite pe parcursul celor patru ani, şeful de promoţie a fost premiat şi de către Asociaţia Judeţeană ”Sarmizegetusa” a cadrelor militare în rezervă şi retragere, judeţul Hunedoara, cu un premiu în valoare de 500 de lei.

Premiul a fost înmânat de către o delegaţie a asociaţiei amintite, condusă de către colonel (r) Dănilă Moldovan. De asemenea, absolventul a primit, din partea colegiului pe care l-a absolvit, placheta şi diploma care îi recunoaşte performanţele obţinute în cei patru ani de colegiu militar la învăţătură şi în activităţile extracurriculare, precum şi contribuţia la creşterea prestigiului Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul”.

Două cadre militare îşi iau la revedere de la camarazii lor, după o prestigioasă carieră în Armata României. Este vorba despre colonel (rtr.) Gheorghe Urian, locţiitorul comandantului colegiului, care, după 34 de ani de activitate sub drapelul românesc, şi-a încheiat frumoasa carieră militară, şi plutonier-adjutant principal Tiberiu Opincariu, care, la fel, după 33 de ani de activitate, a ajuns la final de carieră. După zeci de ani de sacrificii şi eforturi în slujba ţării, avem onoarea să vă salutăm!

Festivitatea s-a încheiat cu defilarea efectivelor colegiului şi a Fanfarei Academiei Forţelor Terestre  ”Nicolae Bălcescu”  din Sibiu.

Un an şcolar cu multe împliniri!

Împarte cu prietenii tăi:

Citeşte şi:

În cadrul ceremonialului dedicat sărbătoririi celor 98 de ani de existenţă a Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul” a avut loc un emoţionant...

Comentarii