Reverberaţii în cadenţă

La începutul lunii octombrie, în cadrul cercului de lectură au fost diseminate informații cu privire la implementarea în școală a proiectului de parteneriat educaţional între cele patru colegii militare din țară  - "REVERBERAŢII ÎN CADENŢĂ".

La începutul lunii octombrie, în cadrul cercului de lectură au fost diseminate informații cu privire la implementarea în școală a proiectului de parteneriat educaţional între cele patru colegii militare din țară  - "REVERBERAŢII ÎN CADENŢĂ".

Proiectul are ca scop determinarea unui procent semnificativ din elevii colegiului de a avea o atitudine pozitivă față de lectură, față de plăcerea de a citi și, de ce nu, să devină ei înșiși promotorii cititului în rândul colegilor de generație; proiectul se derulează pe parcursul anului școlar 2017-2018 și cuprinde activități diverse, menite să propună soluții pentru câteva dintre provocările actuale ale sistemului educațional.

"Pornind de la realitatea că un absolvent de colegiu militar, viitor ofiţer în Armata României, este un individ ce trebuie să se adapteze la situaţii de comunicare dintre cele mai variate, pornind, de asemenea, de la misiunea şi viziunea şcolii în colegiile militare, precum şi de la competenţele europene-cheie, considerăm că un cerc de lectură în parteneriat, precum REVERBERAȚII ÎN CADENŢĂ îşi găsește justificarea, pentru că îi apropie mai mult pe elevi de mijloacele expresivităţii unui text literar, realizându-se atât formarea unor deprinderi coerente de înțelegere a operei literare la un nivel superior, cât și învăţarea conştientă şi activă din partea elevilor a anumitor strategii, care să-i ajute în conturarea unei personalități armonioase" (profesor dr. Cosmina Mircea).

Proiectul este coordonat la nivelul colegiului de profesor dr. Cosmina Mircea și profesor Simona Mureșan.

La cercul de lectură al colegiului militar albaiulian, intitulat sugestiv "Esenţe", participă elevii pentru care lectura a devenit deja abilitate de viață. Preocuparea noastră comună este descoperirea unor strategii de lectură adecvate pentru stimularea și dezvoltarea gustului literar, a dorinței elevilor de a citi, exersarea deprinderilor și aptitudinilor de lectură, de analiză și sinteză, precum și dezvoltarea valențelor morale, lingvistice și artistice. Cercul se desfășoară în fiecare săptămână, în Sala de lectură a colegiului.

Împarte cu prietenii tăi:

Citeşte şi:

Publicat pe 30.10.2017
La iniţiativa Casei Corpului Didactic, în 26 octombrie, Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia a desfăşurat proiectul educativ „...
În seria manifestărilor tradiţionale din cadrul “Atelierelor Cantemirului”, ediţia a II-a, şi a sărbătoririi Zilei Armatei României s-a înscris...
Elev fruntaș Ștefan Onofrei
Publicat pe 04.06.2020
Elevii Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc s-au adaptat procesului de învățământ online cu ajutorul platformei...

Comentarii