Construirea unui nou robot, o provocare pentru cantemirişti

 Elevii cantemirişti s-au înscris, pentru al doilea an consecutiv, în cea mai mare competiţie de robotică pentru licee, dorind să participe, din nou, la construirea unui lucru care durează pe termen lung.

Aventura tinerilor liceeni în uniformă a început în urmă cu un an, conştienţi fiind că participarea la cea mai mare competiţie de robotică din România, “First Tech Challenge”, le va deschide o uşă către creativitate, inovare şi viitor, folosind cunoştinţele acumulate la orele de informatică, matematică şi fizică.

Competiţia s-a desfăşurat sub formă de turneu între echipe constituite din câte doi roboţi, pe bază de alianţe. A fost un concurs la care au participat 800 de elevi, provenind din 48 de licee din România, care au alcătuit 54 de echipe.

Echipa cantemiristă formată din 14 elevi ai claselor a IX-a - a XI-a, coordonată de profesorul de informatică Sorin Mischie, a lucrat timp de trei luni în laboratorul special amenajat în Colegiul Naţional Militar “Dimitrie Cantemir”, pentru a construi, integral, un robot programabil şi comandat de la distanţă, care să se încadreze în tema globală stabilită de First International, #velocityvortex.

Dincolo de întrecerea între roboţii construiţi de echipele participante la competiţia ce s-a desfăşurat în perioada 25-26 martie, la Sala Polivalentă din Bucureşti, liceenii au trebuit să-şi promoveze echipa şi să câştige notorietate în comunităţile lor.

Elevii cantemirişti au avut o prestaţie foarte bună, reuşind să obţină două premii importante, acordate de către organizatori: locul II al premiului „Motivate”, acordat echipelor ce au promovat cel mai bine spiritul FTC, şi premiul unic „Naţie prin Educaţie”, acordat pentru cea mai populară echipă votată de către concurenţi.

“În sezonul 2017-2018 al concursului BRD FIRST TECH CHALLENGE ROMANIA, Colegiul Naţional Militar <Dimitrie Cantemir> participă cu o echipă în care, lângă un nucleu de elevi cu experienţa etapei trecute, s-au alăturat alţii, plini de entuziasm. Tema din acest an este FIRST RELIC RECOVERY” - ne-a mărturisit profesor Sorin Mischie, coordonatorul echipei.

Liceenii în uniformă au posibilitatea să creeze, din nou, un robot de la zero, care va concura, la Bucureşti, în luna martie 2018.

“Se concurează în alianţe aleatoare, cu câte două echipe. Un meci durează 2 min 30sec. Primele treizeci de secunde reprezintă perioada de autonomie în care robotul îşi execută sarcinile controlat de program. În celelalte două minute este controlat de echipă. Punctajul se obţine prin culegerea unor cuburi de culori diferite (gri şi maro), şi depunerea lor în crypto-boxurile echipei, formând un anumit model, prin parcarea robotului în locurile rezervate de pe teren, prin culegerea (în ultimele 30 de secunde) a elementelor RELIC şi aşezarea lor pe suprafeţele marcate special din afara terenului” -  a explicat domnul profesor.

Sperăm că şi anul acesta ne vom prezenta la fel de bine ca şi în sezonul trecut şi urăm succes tuturor participanţilor.

Progresele echipei noastre pot fi urmărite pe pagina de Facebook: FTC-DIMCANRO:https://www.facebook.com/search/top/?q=ftc-dimcanro

Sursă afiş: BRD FIRST Tech Challenge Romania.

Împarte cu prietenii tăi:

Citeşte şi:

Regina şi Regele ţinutului au fost nominalizaţi Raluca Oaidă şi Robert Barbu
Publicat pe 10.11.2015
În cea de-a şasea zi a lui Brumar, în sala de festivităţi a Colegiului Naţional Militar "Dimitrie Cantemir", elevi ai claselor a XI-a, respectiv a...

Comentarii