Pentru liceenii militari ai Promoţiei cu numărul 94, ce poartă denumirea onorifică “Centenarul Marii Uniri”, a fost ultima apariţie în careul festiv, în calitate de elevi.        

Clinchetul cristalin al clopoţelului a anunţat finalizarea etapei învăţământului preuniversitar. 108 adolescenţi au rostit cu mândrie: “Absolvent!” la strigarea catalogului de către diriginţi, în aplauzele comandantului colegiului, colonel dr. ing. Aurel-Constantin Neagu, a directorului-adjunct, profesor dr. Aurel-Constantin Soare, a cadrelor didactice şi militare, a părinţilor şi a colegilor.

O zi specială, care a produs în jur emoţie şi amintiri frumoase. Astfel, în albumul promoţiei s-a mai adăugat o filă, structurată în patru capitole, cu un incipit scris într-o zi de 25 mai 2018, din care aflăm că, 108 absolvenţi cu tot atâtea destine personale au legat prietenii care vor dura toată viaţa, au acumulat cunoaştere, experienţe, emoţii, împliniri, toate doar aici, în colegiu, în locul în care au conturat un tablou al metamorfozei personale.

“Dragii noştri dascăli, profesori, educatori, părinţi, prin dumneavoastră am învăţat să fim oameni, să iubim ştiinţa, literatura, florile, viaţa, pe noi, pe voi!  Să ne iubim ţara! […] La ceas aniversar, mulţumim pentru tot ceea ce aţi făcut pentru noi! Mărturisim destoinic că dacă ne-ar fi îngăduită o altă naştere şi dacă o soartă nouă ar apărea din larg, am apuca din nou pe acelaşi drum, la capătul căruia ne-am dori să vă găsim” - au transmis în numele promoţiei, abolvenţii Alina Gheorghe şi Răzvan Cristea.

Elevul plutonier-adjutant Răzvan Cristea a obţinut la examenul de Bacalaureat media 9,33 şi a stabilit o premieră în istoria “Cantemirului”, fiind acceptat la una din cele mai prestigioase academii militare din lume: West Point din Statele Unite.

La final, cu toţii le-au urat succes în viaţă şi la marile provocări intelectuale: examenul de Bacalaureat şi concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ superior.

Clasa a XII-a A – diriginte: profesor Claudia Dogaru;

Clasa a XII-a B – diriginte:  profesor Mihaela Steliana Lambru;

Clasa a XII-a C – diriginte:  profesor Roxana Ţonoiu;

Clasa a XII-a D – diriginte:  profesor Alexandru Diţei.

Felicitări tuturor şi mult succes în continuare!

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole


TOAMNA SE NUMĂRĂ „BOBOCII” ÎN PERII DĂII
Publicat pe: 05.10.2021
Afişări: 723
Mădălina MORTU
ARTIZANII PERFORMANȚEI
Publicat pe: 28.04.2021
Afişări: 537

Premii pentru cantemiriști
Publicat pe: 26.03.2021
Afişări: 337

Omul sfinţeşte locul
Publicat pe: 03.03.2021
Afişări: 960
Elev fruntaș Raluca Diaconescu
Educația online (2)
Publicat pe: 04.12.2020
Afişări: 675
Elev Stefan-Alexandru Dediu
Educația online (1)
Publicat pe: 24.11.2020
Afişări: 825
Elev Elena-Andreea Aoanei
Adaptare la noua realitate – învățământul online
Publicat pe: 20.11.2020
Afişări: 515

Citeşte şi:

Publicat pe 16.09.2019
Am cunoscut-o pe Rebeca în timpul liber, o tânără cantemiristă care mi-a vorbit cu o bucurie aparte despre părin ț ii ei ș i despre cei nouă fra ț i...
În seria manifestărilor tradiţionale din cadrul “Atelierelor Cantemirului”, ediţia a II-a, şi a sărbătoririi Zilei Armatei României s-a înscris...

Comentarii