Încheiere an şcolar, la Colegiul Naţional Militar “Dimitrie Cantemir”

Final de an şcolar, la Colegiul Naţional Militar “Dimitrie Cantemir”

Raze de soare, foarte multe emoţii, răsplata efortului îndelungat, bucuria izbânzilor pe planul cunoaşterii şi ultimul sunet de clopoţel au anunţat final de an şi de liceu la Colegiul Naţonal Militar “Dimitrie Cantemir”, joi, 13 iunie a.c, într-o ambianţă sobră şi elegantă, încărcată de solemnitatea momentului.

Ceremonia încheierii anului şcolar a fost prezidată de şeful Direcţiei Planificare-Strategică din Statul Major al Apărării, general-maior Iulian Berdilă, absolvent cantemirist, promoţia 1989, şi de directorul Statului Major al Forţelor Terestre, colonel Vasile Ene, absolvent cantemirist, promoţia 1983. Comandantul colegiului, colonel dr. ing. Aurel-Constantin Neagu, absolvent cantemirist, promoţia 1986, a reliefat  realizările anului şcolar 2018-2019, amintind că şcoala este prin excelenţă locul şi timpul destinat învăţării.

Festivitatea de premiere, condusă de directorul-adjunct prof. dr. Aurel-Constantin Soare, a avut loc pe platoul cu rezonanţele zecilor de generaţii şi a fost marcată de sentimentul comun al lucrurilor împlinite, dar şi de foarte  multă emoţie din partea celor care, în urmă cu mulţi ani, erau elevi ai acestei prestigioase instituţii de învăţământ militar preuniversitar, care a dat oameni de valoare Armatei şi ţării.

În prezenţa reprezentanţilor eşaloanelor superioare, ai prefecturii Prahova, ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, ai administraţiei publice locale, ai instituţiilor militare de învăţământ superior, a cadrelor militare active şi în rezervă, a părinţilor, a personalului colegiului, elevii şi cadrele didactice care şi-au înscris numele în cartea performanţei au fost recunoscuţi şi aplaudaţi.

Elevii care s-au afirmat ca olimpici naţionali, ca sportivi naţionali şi internaţionali, în cadrul concursurilor şcolare, competițiilor cultural-artistice şi de robotică, în cadrul sesiunilor de comunicări ştiinţifice, în cadrul competiţiilor sportive, precum şi cei cu rezultate deosebite la învăţătură au fost recompensaţi cu premii speciale, de excelenţă, de onoare, ori instituite de foşti absolvenţi sau în memoria acestora. Dascălii au fost felicitaţi pentru profesionalismul şi dăruirea cu care au îndrumat elevii în cadrul programelor de pregătire şi pentru rezultatele de excepţie obţinute la olimpiade, în anul şcolar 2018-2019.

 

 

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole


TOAMNA SE NUMĂRĂ „BOBOCII” ÎN PERII DĂII
Publicat pe: 05.10.2021
Afişări: 376
Mădălina MORTU
ARTIZANII PERFORMANȚEI
Publicat pe: 28.04.2021
Afişări: 462

Premii pentru cantemiriști
Publicat pe: 26.03.2021
Afişări: 294

Omul sfinţeşte locul
Publicat pe: 03.03.2021
Afişări: 859
Elev fruntaș Raluca Diaconescu
Educația online (2)
Publicat pe: 04.12.2020
Afişări: 599
Elev Stefan-Alexandru Dediu
Educația online (1)
Publicat pe: 24.11.2020
Afişări: 747
Elev Elena-Andreea Aoanei
Adaptare la noua realitate – învățământul online
Publicat pe: 20.11.2020
Afişări: 443

Citeşte şi:

Datorie și altruism
Publicat pe 16.04.2020
În contextul actual, în care toată lumea este afectată de criza produsă de noul coronavirus, şi România se află într-o luptă continuă cu acest inamic...

Comentarii