Festivitate de absolvire, la Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir”

11 iunie, zi caracterizată de zâmbete, lacrimi și mândria de a fi absolvent, zi în care inimile celei de a 96-a promoții, denumită generic „General Ioan Emanoil Florescu”, au bătut la unison.

Pe platoul cu rezonanțele zecilor de generații de cantemiriști, absolvenții au privit pentru ultima dată tricolorul fluturând în colegiu, pregătiți să deschidă noi trepte spre cunoaștere și desăvârșire în academiile militare. „Vom rămâne întotdeauna cu sufletul și amintirea în locul care ne-a primit cu brațele deschise, care ne-a oferit momente ce ne-au călit, ce ne-au pus în dificultate, dar care ne-au dezvoltat spiritul de lider și de camaraderie” - a transmis reprezentanta promoției, Raluca Caran.

Nu am trăit nici pe departe emoțiile pe care le-am fi trăit împreună cu întreaga formație de elevi, părinți, invitați. Sperăm doar că ați fost alături de noi, în online, și ați putut fi părtași la desfășurarea festivității și la emoțiile care au derivat din aceasta.

Festivitatea educațională a marcat finalizarea unei etape importante din viața școlii noastre, iar prezența celor doi reprezentanți ai eșaloanelor superioare, colonel dr. Vasile Ene, locțiitor al şefului Direcției Instrucție și Doctrină din Statul Major al Apărării, și colonel dr. Bixi-Pompiliu Mocanu, şef de Stat Major la Comandamentul Logistic Întrunit, a reprezentat un semn de respect şi încredere în potențialul absolvenților de a deveni viitoare cadre militare competente și performante ale Armatei României și de recunoaștere a meritelor tinerilor absolvenți.

Adolescența și-a împărțit generoasă clipele, iar cei care „ieri” erau „boboci” se pregătesc să deschidă un nou capitol al vieții. „Sunt sigur că veți dovedi că ați devenit tineri puternici, apți să îndeplinească exigențele și condițiile impuse de noile provocări care apar, odată cu accederea în instituțiile militare de învățământ superior” - le-a transmis absolvenților comandantul colegiului, colonel dr. ing. Aurel-Constantin Neagu.

Momente emoționante precum: festivitatea de premiere, trecerea în revistă a efectivelor participante, predarea-primirea steagului de identificare prin care s-a realizat schimbul de ștafetă între generații, înmânarea albumelor de promoție, cuvântul elevei plutonier-adjutant Raluca Caran, cea care a finalizat ultimul an cu media 10 și studiile liceale cu media 9,99, evidențierea primilor zece absolvenți din promoție, dezvelirea panoului de promoție, predarea-primirea cheii colegiului, intonarea imnului „Gaudeaumus Igitur”, ascultarea noului Imn cantemirist, alocuțiunile reprezentanților eșaloanelor superioare, mesajul șefului Statului Major al Apărării - au creionat în sufletele celor prezenți amintiri care vor purta amprenta unicității prin intensitatea sentimentelor trăite.

În scurgerea ireversibilă a timpului, acest eveniment deosebit, încheierea anului școlar, are o încărcătură emoțională aparte, care-i conferă un caracter unic și nemuritor. Astăzi, „o absolvire atipică, dar cuprinzătoare în felul ei”  - a spus absolventa de 10, Raluca Caran.

Împarte cu prietenii tăi:

Citeşte şi:

Publicat pe 04.06.2020
La distanță unii de alții, dar atât de aproape, ne-am potrivit minutarul sentimentelor în emoțiile ce poartă un singur nume: Aniversarea a 108 ani de...
Publicat pe 06.10.2017
Pornind de la realitatea că un absolvent de colegiu militar, viitor ofiţer în Armata României trebuie să se adapteze la situaţii de comunicare dintre...
În seria manifestărilor tradiţionale din cadrul “Atelierelor Cantemirului”, ediţia a II-a, şi a sărbătoririi Zilei Armatei României s-a înscris...

Comentarii