Media 10 și titlul de Șef de promoție 2020, la Colegiul Național Militar "Dimitrie Cantemir"

Ca o consecință firească a pregătirii temeinice, a dragostei ce o poartă învățăturii și a ambiției personale, absolvent Raluca Ionela Caran a parcurs un drum al performanței, presărat cu rezultate care i-au încununat munca și efortul constant pentru a fi printre cei mai buni.

A știut încă de la 14 ani ce dorește să facă și a muncit pentru visul ei, asumându-și toate deciziile. „Am aflat despre colegiul militar de la Breaza de la doamna profesor de franceză. M-au impresionat performanțele obținute de elevii de aici, nivelul educației, strictețea. M-am ambiționat și am început să mă pregătesc” - își amintește Raluca.

Originară din județul Prahova, frumoasă, sensibilă, riguroasă, creativă, modestă, Raluca a unit munca cu pasiunea și perseverența cu dorința pentru a fi admisă în Colegiul Național Militar, unde a considerat că va găsi mediul propice pentru a performa și a ajunge un viitor ofițer de seamă al Armatei României.

Sub mentoratul dascălilor și al instructorilor militari a dobândit competențele necesare, și-a dezvoltat abilitățile de lider, și-a descoperit aptitudinile, care au constituit premisa gradelor onorifice purtate pe epoleți: plutonier-adjutant. În ultimul an, a încadrat funcția de înlocuitor al comandantului colegiului, fiind remarcată și recunoscută ca fiind cea mai bună din promoție. Și-a evaluat posibilitățile, și-a ascultat vocea interioară, a tratat fiecare îndatorire cu seriozitate și a atins excelența educațională, de care avea atâta nevoie pentru a reprezenta un exemplu atât pentru generația ei, cât și pentru colegii mai mici.

Raluca a terminat cei patru ani de liceu cu media generală 9,99 și a reușit ca în ultimii trei ani de școală să aibă doar medii de 10. Media 10 la examenul național de Bacalaureat  a venit ca o consecință firească a ambiției, perseverenței, seriozității și dorinței de autodepășire, convinsă fiind că standardul nu trebuie coborât. Pasiunea ei pentru științele exacte s-a materializat în distincțiile obținute la olimpiadele și concursurile școlare de nivel județean și interjudețean, în cadrul cărora s-a remarcat la discipline precum: matematică, fizică, biologie și franceză.

Pe cât este de tânără, pe atât este de hotărâtă și ambițioasă atunci când vine vorba despre propria ei formare: „Am aspirat încă din clasa a IX-a la Academia Tehnică Militară, specializarea Calculatoare și sisteme informatice pentru apărare și securitate națională. După excursia de studii din clasa a XI-a, convingerile mi s-au întărit privind alegerea acestei academii. Fiind pasionată de informatică și matematică și observând evoluția tehnologică, îmi doresc să îmi urmez visul pe calea științelor exacte. Privesc încrezătoare spre viitor, neuitând <Cantemirul> care mi-a deschis porțile minții și mi-a prezentat o altă perspectivă asupra vieții, prin spiritul de camaraderie și dorința de autodepășire.”

Felicitări, Raluca, și mult succes în continuare, pe același drum al performanței! Ne mândrim cu tine!

                                                                                                        ***

Competiția pentru titlul de Șef de promoție este una acerbă. În acest an, doi elevi au intrat în cursa pentru acest titlu, diferența dintre ei fiind de trei sutimi, la finalul clasei a XII-a. Șeful de promoție se stabilește după susținerea examenului de Bacalaureat, în funcție de media obținută la acest examen și media generală din cei patru ani de liceu. Numele Șefului de promoție rămâne încrustat pe placa de marmură din holul pavilionului Învăţământ, ce cuprinde generaţiile de performeri din anul 1915 şi până astăzi. Din anul 2012 au existat numai Șefe de promoție, doar în 2016 titlul revenindu-i unui tânăr cantemirist.

Împarte cu prietenii tăi:

Citeşte şi:

Publicat pe 04.06.2020
La distanță unii de alții, dar atât de aproape, ne-am potrivit minutarul sentimentelor în emoțiile ce poartă un singur nume: Aniversarea a 108 ani de...
Publicat pe 06.10.2017
Pornind de la realitatea că un absolvent de colegiu militar, viitor ofiţer în Armata României trebuie să se adapteze la situaţii de comunicare dintre...
În seria manifestărilor tradiţionale din cadrul “Atelierelor Cantemirului”, ediţia a II-a, şi a sărbătoririi Zilei Armatei României s-a înscris...

Comentarii