Profilul Șefului promoției 2020 a Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare”

Georgiana LUPU
Publicat pe 08.07.2020

Festivitate absolvire

Absolventul Lucian-Ioan Neamțu, de la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, a fost desemnat Șeful promoției 2020 „General Ioan Emanoil Florescu”, cu media 9,80. Elevul ștefănist a promovat examenul de Bacalaureat cu media 9,88 , obţinând note de 10 la matematică și fizică.

Lucian este originar din Târgu Neamț, județul Neamț și a obținut cea mai mare medie pe cei patru ani de studii: 9,76. Competiția a fost strânsă, absolventa Ioana-Lavinia Sofia aflându-se la doar o sutime diferență de Lucian, care, timp de un an de zile, a avut gradul onorific de elev plutonier-adjutant. În cadrul unui colegiu militar, acest grad, înlocuitor al comandantului colegiului, reprezintă o mare responsabilitate față de ceilalți elevi, dar și un exemplu demn de a fi urmat. Pregătirea continuă și responsabilă începută încă din primii ani de liceu a constituit premisa gradelor purtate pe epoleții absolventului ștefănist.Lucian a fost admis în colegiu cu media 9,62 și a continuat seria reușitelor școlare obținute pe parcursul celor patru ani de studiu. Printre premiile și distincțiile din palmaresul elevului ștefănist se numără locul al III-lea la Concursul interjudeţean de matematică Memorial „Ştefan Dârţu” și mențiune la faza județeană a Olimpiadei Naționale de Matematică și a Olimpiadei Naționale de Lingvistică.

Cu ocazia aniversării a 95 de ani de la înființarea Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare”, ministrul apărării naționale i-a conferit absolventului câmpulungean „Emblema de Onoare” a Armatei României. În același context al recompenselor pentru merite deosebite obținute la învățătură, Lucian a participat, în cadrul proiectului european Erasmus+ Body, la o mobilitate ce a avut loc în Polonia. De asemenea, în vara anului trecut acesta a luat parte la o activitate de promovare a carierei militare în cadrul festivalului de muzică „Neversea”, unde a reprezentat colegiul câmpulungean.

În cadrul festivității de absolvire a promoției 2020, Lucian a predat cheia colegiului, simbol al continuității tradițiilor și valorilor generațiilor de elevi, reprezentantului claselor a XI-a. Cu acest prilej, elevul ștefănist a menționat: „Îmi aduc aminte, cu zâmbetul pe buze, cum am pășit pentru prima dată în această imensă cetate a adolescenței: timid, dezorientat, puțin răvășit din cauza despărțirii de familie, dar totodată convins că pornesc pe un drum al cunoașterii. Am întâlnit profesori și cadre militare care, prin profesionalismul și răbdarea lor, au reușit să contureze caracterul unui copil sfios, spre a deveni un om matur pregătit să înfrunte lumea cu forțele proprii. Îi asigur că voi face tot ce îmi stă în putință pentru a fructifica efortul dumnealor”.

Șeful de promoție s-a stabilit după susținerea examenului de Bacalaureat în funcție de media obținută la acest examen și media generală pe ani de studiu. În contextul reușitei sale, Lucian a precizat: „Titlul de Șef de promoție reprezintă rezultatul muncii desfășurate pe parcursul anilor de liceu. Această reușită îmi dă încredere în viitor și îmi demonstrează faptul că nimic în viață nu este imposibil. Colegiul militar a fost un pilon important în formarea mea ca viitor ofițer, iar pe această cale le mulțumesc cadrelor militare și profesorilor pentru răbdarea și dedicarea de care au dat dovadă. Pentru mine și colegii mei, clasa a XII-a a fost o adevărată încercare  și de aceea țin să îi felicit pe toți absolvenții, pentru dăruire și seriozitate. Nu în ultimul rând, le mulțumesc părinților mei pentru toată susținerea și le promit că voi da mereu totul pentru a le demonstra că sacrificiul lor nu a fost în zadar”.

Întrebată despre reușita elevului său, doamna profesor diriginte Cătălina Gulii a menționat: „Să vorbesc despre Lucian Neamțu înseamnă să vorbesc despre seriozitate, bun simț, pregătire intensă și zilnică. Înseamnă să vorbesc despre calități de lider. Aflat în competiție cu colegi de valoare, a reușit să fie cel mai bun. Fiecare profesor diriginte își dorește cât mai mulți elevi ca el în colectivul pe care îl îndrumă”.

Pasiunea pentru matematică și fizică l-a determinat pe Lucian-Ioan Neamțu, Șeful promoției 2020 a Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare”, să își îndrepte pașii spre Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” din București.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

Citeşte şi:

Elev fruntaș Ștefan Onofrei
Publicat pe 04.06.2020
Elevii Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc s-au adaptat procesului de învățământ online cu ajutorul platformei...

Comentarii