Ne mândrim cu performera noastră, elev plutonier-adjutant Ingrid Vârlan!

Ingrid Vârlan

Am primit cu mare bucurie vestea excepţională pe care elev plutonier-adjutant Ingrid Vârlan ne-a dat-o în pragul Sărbătorilor Pascale: “Am fost admisă la West Point, Class of 2026”.

În urma unui proces de admitere extrem de competitiv şi bazat pe un număr de criterii foarte selective, Ingrid a reuşit să ocupe singurul loc alocat pentru România, în acest an, pentru Academia Militară “West Point”.

“West Point, cea mai prestigioasă academie militară din SUA şi una dintre cele mai recunoscute în lume, cu o tradiţie ce depăşeşte 200 de ani, a reprezentat pentru mine, încă de la începuturile experienţei mele de elev militar, un vis frumos, parte a unui gând măreţ, ce începea să se contureze.Clasa a IX-a, începuturi şi un gând; clasele a X-a şi a XI-a, pandemie şi aşteptări; clasa a XII-a, doar extrem de multă muncă şi 12 teste / etape înainte de primirea acceptului final. Scrisoarea din partea USMA a venit vineri şi lucrurile sunt fierbinţi, atât de fierbinţi încât nici nu ştiu cum să mă bucur; este un paradox să lupţi atât pentru un obiectiv, să sacrifici totul pentru a-l obţine, să ai mâinile sângerânde după antrenamente şi creierul aburind după sute de teste de engleză şi matematică, iar mai apoi, după un plâns, un râs şi multe îmbrăţişări, să te gândeşti deja la următorul pas”.

Astăzi, Ingrid,în curând absolventă a Colegiului Naţional Militar “Dimitrie Cantemir”, după ce va susţine Bacalaureatul românesc, savurează bucuria pe care i-a adus-o munca de atâţia ani, fără a uita să le fie recunoscătoare celor care i-au fost alături pe acest drum; un drum care multora le poate părea imposibil: “Este foarte important să mulţumesc tuturor celor care m-au ajutat să îmi ating acest obiectiv, tuturor celor de la care am avut înţelegere pentru a mă pregăti necontenit şi, bineînţeles, celor care, zi de zi, m-au încurajat să nu cedez şi să stau focusată 100%, până când trec linia de final. Sunt mulţi, sunt apropiaţi şi sinceri, sunt oameni cărora le voi fi mereu recunoscătoare”.

Este apreciată ca unul dintre cei mai buni elevi ai Colegiului Naţional Militar “Dimitrie Cantemir”, ca urmare a unei combinaţii perfecte între muncă, seriozitate şi consecvenţa cu care şi-a urmat visul, a faptului că a performat la cel mai înalt nivel, atât la învăţătură, cât şi în numeroasele activităţi în care s-a implicat. A reuşit să-şi împartă timpul între orele la clasă, activităţile extracurriculare, pregătirea militară, proiectele “Erasmus+”, îndatoririle de elev gradat, voluntariat şi dezvoltare personală.

Ambiţioasă, perfecţionistă şi determinată, a luptat până la final pentru a demonstra că atunci când ştii ce vrei şi depui toate eforturile pentru îndeplinirea obiectivului stabilit, totul este posibil. Fiecare probă a presupus un moment de aşteptare a rezultatului, o scurtă bucurie şi, mai apoi, un timp extrem de scurt de remontare înaintea unei noi probe. “La sfârşitul anului 2021 am primit cu mare onoare rezultatul testelor primei etape, în care am fost nominalizată/desemnată oficial candidat unic al României pentru USMA. Satisfacţie mare, motiv de fericire şi multe emoţii, dar totuşi am fost avizată că sunt la jumătatea drumului şi că urmează etapa a doua în proces, timp în care va trebui să relaţionez direct cu academia şi că voi avea de susţinut noi evaluări, respectiv testele TOEFL şi SAT. Rezultatele obţinute la test, respectiv clasarea în primii 9% din totalul celor care au dat testul în acest an, mă bucură; în plus, clasarea în 1% procent la partea de matematică mă onorează pe mine şi pe toţi cei care mi-au fost dascăli în aceşti 12 ani de şcoală” – spune Ingrid.

Odată cu această extraordinară performanţă, Ingrid realizează şi o premieră în istoria "Cantemirului", fiind prima fată care înregistrează acest succes de pe băncile colegiului. "Mă apropii de finalul anilor de liceu, mai am o lună şi apoi, după Ultimulclopoţel, nu voi mai putea decât să îmi amintesc cu multă emoţie de <Cantemir>, de <şoimi> şi de spiritul care domneşte peste Breaza. Speranţele mele de <boboc> s-au împletit într-un gând, care a inceput să prindă aripi şi, treptat, a devenit un deziderat determinant al trecerii mele prin colegiu. Experienţa de plutonier avută în postura de inlocuitor Comandant de 1 Companie I a fost covârşitoare şi mă mândrese pentru tot ce am reuşit cu elevii de clasa a IX-a; ei m-au făcut să înţeleg profund şi pentru prima dată noţiunea folosită atât de des şi obsesiv de profesorii noştri:aimei. Au fost aimei şi vor rămâne aimei pentru mult timp de acum înainte, chiar dacă paşii în viitor mă vor duce la mii de kilometri de cuibul de <şoimi>".

Până atunci, Ingrid mai are două luni extrem de aglomerate. "Lucrurile se vor precipita foarte mult în perioada următoare, mai am o lună până la bac-ul românesc, iar mai apoi încă o lună până la plecarea în USA. Aceste 2 luni vor fi extrem de incărcate şi va trebui să valorific în mod optim scurtul timp rămas pentru pregătirea de bac, dar şi cea militară și sportivă pentru Cadet basic training (sau Beast Barracks) — perioadă de 6 săptămâni în care va trebui să fac faţă cu succes la programul militar de pregătire, extrem de dificil şi solicitant fizic şi mental".

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

Citeşte şi:

Elev Stefan-Alexandru Dediu
Publicat pe 24.11.2020
Toți elevii cantemiriști iau parte la cursurile în format online de acasă, în timp ce profesorii desfășoară procesul de învățământ online în colegiu...
Elev fruntaș Raluca Diaconescu
Publicat pe 04.12.2020
În ciuda actualei pandemii, în sufletele cantemiriștilor răzbate dorința de a învăța, de a purta mai departe magia cunoașterii. Ce înseamnă...

Comentarii