Deschiderea anului școlar 2022-2023 la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”

Francesca ȘINDILAR
Publicat pe 06.09.2022

Deschiderea anului școlar 2022-2023 la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”
Luni, 5 septembrie, a avut loc festivitatea deschiderii anului școlar 2022-2023 la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc.
 
Festivitatea a fost emoționantă, atât pentru cei 168 de „boboci”, cât și pentru părinții acestora. Emoția primei defilări are o însemnătate aparte și rămâne veșnic în memoria adolescenților.

Pentru elevii de clasa a IX-a, procesul de selecție pentru examenul de admitere a fost foarte solicitant, iar astăzi au făcut primii pași în cadență. Colegii mai mari au venit cu forțe proaspete, după o vacanță binemeritată și au trăit bucuria revederii.

La eveniment au participat: locțiitorul șefului Statului Major al Forțelor Terestre, general-maior Cristian Daniel Dan; domnul deputat Lucian Florin Pușcașu; colonel Cornel Traian Scurt, comandantul Brigăzii 81 Mecanizate „General Grigore Bălan”; colonel Viorela Ghica-Cucerca, reprezentant al Statului Major al Apărării; reprezentanții structurilor sistemului național de apărare, ordine publică și securitate națională din municipiul Câmpulung Moldovenesc; cadre militare active și în rezervă; personalul colegiului; absolvenți și familiile elevilor.

Comandantul instituției, colonelul Romeo-Aurelian Popovici, a transmis elevilor de clasa a IX-a: „În primul rând, aș vrea să vă adresez tuturor un călduros BUN VENIT în Colegiul Național Militar <<Ștefan cel Mare>>! Știu că nu este chiar ușor să fii lemist. Și eu, și mulți dintre cei aflați în fața dumneavoastră am fost ca voi. Exigențele și standardele într-un liceu militar sunt ridicate. Dar pentru că munca stăruitoare învinge totul, vă îndemn să fiți conștienți de propria valoare, să vă ridicați la nivelul performanțelor obținute de-a lungul timpului de predecesorii voștri și să fiți mândri că studiați în această prestigioasă instituție de învățământ. Felicit <bobocii> din clasele a IX-a pentru performanța de a deveni elevi ai Colegiului Național Militar. Începutul de drum este dificil, întrucât presupune o schimbare radicală de mediu, depărtarea de cei dragi și încadrarea într-un program riguros”.

Printre momentele importante din cadrul ceremoniei amintim: mesajul șefului Statului Major al Apărării; cuvântul reprezentantei claselor a XII-a, eleva plutonier-adjutant Diana Gabriela Lepșa; cuvântul reprezentantului claselor a IX-a, Eliza Miruna Tudose, candidatul care a obținut cea mai mare medie la examenul de admitere – 10. Totodată, absolventei Daria Balahura, șeful Promoției 2022 „Încoronarea de la Alba Iulia -100”, i-a fost oferit Trofeul de onoare al colegiului, de către locțiitorul șefului Statului Major al Forțelor Terestre, general-maior Cristian Daniel Dan, în semn de recunoaștere și apreciere a rezultatelor obținute pe parcursul celor patru ani de studiu.

Un moment de o deosebită importanță a fost și pensionarea domnului profesor Traian Duminică, după o carieră didactică de 41 de ani, din care 22 a predat matematica în instituția noastră.

Cei 525 de elevi militari pășesc optimiști și mândri în noul an școlar, urcând astfel încă o treaptă spre o carieră militară de succes. Rezultatele obținute în anul școlar precedent reprezintă un model demn de urmat: promovabilitate 100% la examenul național de Bacalaureat, grad de inserție 100% în instituțiile superioare de învățământ a absolvenților Promoției „Încoronarea de la Alba Iulia -100”, rezultate deosebite obținute la etapa națională a olimpiadelor școlare și, nu în ultimul rând, reușita absolventei Ana-Maria Gafton, admisă la Academia Forțelor Navale din Statele Unite ale Americii - Annapolis.

Le dorim tuturor un an școlar plin de realizări, putere de muncă și mult succes!

 

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

Citeşte şi:

Comentarii