Deschiderea anului școlar 2022-2023 la Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir”

Deschiderea anului școlar 2022-2023 la Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir”

La Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” s-a dat startul unui nou an școlar, un moment deosebit și încărcat de emoție pentru toți cei prezenți, dar mai ales pentru „bobocii” care au ales să-și desăvârșească pregătirea în această cetate a spiritului militar adolescentin.


Alături de cei peste 520 de elevi din cei patru ani de studii, diriginți, profesori, instructori militari și personalul instituției s-au aflat reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale, ai eșalonului superior - Comandamentul Logistic Întrunit, reprezentanți ai autorităților județene și locale, absolvenți și părinți. Ceremonia deschiderii anului școlar a fost prezidată de general-locotenent Cătălin Zisu, comandantul Comandamentului Logistic Întrunit.

 

Festivitatea s-a desfășurat pe platoul cu rezonanțele zecilor de generații de cantemiriști și a inclus: trecerea în revistă a efectivelor participante; intonarea Imnului național al României de către Muzica Reprezentativă a MApN și solistul Ansamblului „Doina” al Armatei, domnul Ștefan Alexandru Costache; serviciul religios; cuvântul comandantului colegiului; citirea mesajului șefului Statului Major al Apărării; alocuțiunile invitaților; avansarea elevilor gradați. Un moment deosebit, realizat sub coordonarea directorului-adjunct, profesor dr. Aurel-Constantin Soare, a fost rostirea de către cei mai tineri reprezentanți ai Armatei României a legământului cantemirist.


Îmbrăcată în uniforma studenției militare, Eva-Antonia Nedelcu, șefa promoției 2022 „Încoronarea de la Alba Iulia -100”, un exemplu demn de urmat pentru generațiile actuale, a primit o diplomă de excelență din partea conducerii instituției, pentru înaltele performanțe obținute și pentru contribuția adusă la ridicarea prestigiului colegiului.

 

Eleva plutonier-adjutant Patricia Bărbuță a luat cuvântul în numele liceenilor din clasa a XII-a, iar de cealaltă parte, în numele „bobocilor”, a vorbit eleva Riana Abaza, prima admisă în colegiu, cu media 10. Evenimentul s-a încheiat cu defilarea întregului efectiv de cadre militare și elevi, în acordurile Muzicii Reprezentative a Ministerului Apărării Naționale și în aplauzele distinșilor invitați și ale părinților.

 

Chiar dacă nu au avut foarte mult timp la dispoziție pentru pregătire, cei mai tineri reprezentanți ai Armatei României și-au urmat în cadență colegii mai mari, în ecuația perpetuă a devenirii și desăvârșirii fiecăruia. Le urăm „Bun venit!” în familia cantemiristă și le dorim ca drumul pe care tocmai au pornit să le fie pavat cu reușite și împliniri, asigurându-i de tot sprijinul nostru. Mult succes tuturor în noul an școlar!

 

 

 

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

Citeşte şi:

Elev Stefan-Alexandru Dediu
Publicat pe 24.11.2020
Toți elevii cantemiriști iau parte la cursurile în format online de acasă, în timp ce profesorii desfășoară procesul de învățământ online în colegiu...

Comentarii