Deschiderea anului universitar de învăţământ 2023-2024 la Academia Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu”

Colonel Cristian MARIȘ
Publicat pe 09.10.2023

Deschiderea anului universitar de învăţământ 2023-2024 la AFT

Academia Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu a marcat luni, 2 octombrie, la sediul instituţiei, deschiderea anului universitar de învăţământ 2023-2024.

Evenimentul a debutat cu întâmpinarea şefului Statului Major al Forţelor Terestre, generalul-maior Ciprian Marin, şi a rectorului academiei, generalul de brigadă prof.univ.dr.ing. Ghiţă Bârsan, apoi a continuat cu oficierea serviciului religios, alocuţiunile rectorului instituţiei de învăţământ, reprezentantului studenţilor de anul I şi şefului Forţelor Terestre Române, la finalul ceremoniei fiind intonat imnul studenţesc “Gaudeamus”.

Şeful Forţelor Terestre Române a menţionat în discursul său că Academia Forţelor Terestre a dobândit o experienţă didactică valoroasă şi îşi păstrează prestigiul construit de generaţii, un aspect foarte important reprezentându-l faptul că această instituţie de învăţământ trebuie să fie conectată la evenimentele instructiv-educative naţionale şi internaţionale relevante, astfel încât să se adapteze continuu la dinamica impusă de provocările actuale.

“Profesia aleasă este onorantă şi asigură satisfacţiile unei cariere cu parcurs ascendent. Academia Forţelor Terestre vă asigură condiţiile pentru a pune bazele acestei cariere. Depinde de dumneavoastră să vă adaptaţi la ritmul de lucru susţinut, riguros şi la condiţiile austere, caracteristice vieţii de militar. Am încredere că energia, inteligenţa şi dinamismul vostru vă vor ajuta să depăşiţi greutăţile. În plus, nu sunteţi singuri. Aici parcurgeţi o etapă de maturizare. Academia căleşte spirite, şlefuieşte caractere şi maturizează. Să fiţi receptivi! Să învăţaţi nu pentru că cineva v-o cere, ci pentru că este necesar pentru a salva vieţi şi pentru a vă îndeplini misiunea. Să fiţi activi! Exploraţi. Fiţi deschişi către nou. Dezvoltaţi-vă calităţile personale şi gândirea critică. Inovaţi, folosiţi-vă imaginaţia! Iniţiativa este vitală! Nu în ultimul rând, învăţaţi să lucraţi în echipă şi dezvoltaţi-vă calităţile de lideri, pentru că voi sunteţi viitorul Armatei României!” – a transmis studenţilor, generalul-maior Ciprian Marin.

Academia Forţelor Terestre are în derulare diferite programe de studii, astfel că, în data de 2 octombrie, 1.513 de studenţi (dintre care 330 în anul I) şi cursanţi au început studiile la programele de studii universitare de licenţă, la programele de studii universitare de master şi la cursurile postuniversitare.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

Comentarii