Schimbare de comandă la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”

Francesca ȘINDILAR
Publicat pe 06.02.2024

Schimbare de comandă la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”
În data de 5 februarie 2024, s-a mai scris o filă în istoria Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, unde, sub comanda colonelului dr. Romeo-Aurelian Popovici, performanța a devenit o stare de normalitate.
 
După șase ani petrecuți în echipa managerială a colegiului, dintre care patru ani în funcția de comandant, colonelul Romeo-Aurelian Popovici își ia rămas-bun de la Cetatea lui Ștefan și predă comanda și Drapelul de luptă ale Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” colonelului Lucian-Cătălin Cojocaru, absolvent ștefănist, promoția 1996.
 
Ceremonia a avut loc în prezența unor personalități importante din structurile Ministerului Apărării Naționale, absolvenți ai colegiului câmpulungean, foști comandanți ai instituției, reprezentanți ai oficialităților publice locale, elevi, personal al instituției, familiile celor doi ofițeri.
 
Despărțirea de locul care i-a devenit casă în urmă cu 42 de ani și, mai apoi, în anul 2018, când a revenit între zidurile Cetății, a fost emoționantă și totodată grea. Cu emoție în glas, colonelul Popovici a mulțumit tuturor celor care au lucrat neobosit pentru a-și îndeplini cu succes sarcinile și misiunile încredințate, celor care au făcut din colegiul câmpulungean un loc mai bun, profesorilor și cadrelor militare care sprijină și îndrumă elevii militari spre performanță, și nu în ultimul rând familiei, care a fost alături de dumnealui pe tot parcursul carierei militare. De astăzi, începe o nouă etapă a vieții, iar noi, personalul colegiului, îi transmitem toate urările de sănătate, liniște sufletească și bucurii.
 
Noul comandant, colonelul Lucian-Cătălin Cojocaru, și-a început drumul spre cariera militară în anul 1992, când a pășit pentru prima dată pe porțile colegiului. Începând cu anul 1996 a urmat studiile Academiei Trupelor de Uscat „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, iar în anul 2016 a absolvit Masterul de Conducere Interarme Forțe Terestre din cadrul Universității Naționale de Apărare „Carol I”.
De-a lungul anilor a absolvit mai multe cursuri, atât în țară, cât și în străinătate: Cursul avansat de ofițeri de infanterie, Facultatea de Informații, domeniul Științe militare și informații, din cadrul Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul”; Cursul NATO de lecții învățate în Suedia; cursul post-universitar de perfecționare a pregătirii pentru colonei, „Conducere comandamente de forțe întrunite multinaționale”.
A îndeplinit în cariera sa funcții specifice unui ofițer, fiind răsplătit pentru munca desfășurată cu numeroase calificative ”Foarte bine” și, de la numirea în prima funcție de ofițer și până în prezent, colonelul Cojocaru a participat la cinci misiuni în teatrele de operații din Afganistan. În semn de apreciere pentru rezultatele obținute de-a lungul timpului, i-au fost acordate: Ordinul „Virtutea Militară” în grad de Cavaler; insigna „Participant la Misiuni în Străinătate”; titlul onorific „Militar Veteran” pentru militari; titlul „Veteran din Teatrele de Operații”; Emblema de merit ”În Slujba Păcii” clasa a III-a; ”Emblema de Onoare” a Forțelor Terestre; Semnul onorific „În Serviciul Patriei” pentru 15 și pentru 20 de ani de activitate.
 
Personalul Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” îi transmite mult succes colonelului Lucian-Cătălin Cojocaru în îndeplinirea tuturor obiectivelor specifice actului de comandă!
Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

Comentarii