Studenţii sibieni s-au întrunit la a treia ediţie a Galei "Gaudeamus"

Studenţii Academiei Forţelor Terestre şi ai facultăţilor Universităţii "Lucian Blaga" sunt în Piaţa Mare a Sibiului, la a treia ediţie a Galei "Gaudeamus"

Marţi 19 mai, Academia Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu" şi Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu şi-au premiat absolvenţii, în cadrul celei de-a treia ediţii a Galei "Gaudeamus 2015".

La ceremonia de absolvire, care a avut loc în Piaţa Mare a Sibiului, au participat peste 2500 de studenţi, cadre didactice, instructori, părinţi şi vizitatori ai oraşului.

Manifestările au debutat la ora 16:30 cu defilarea facultăţilor, moment în care toţi cei prezenţi pe artera pietonală Nicolae Bălcescu au putut să aprecieze tinereţea, frumuseţea şi veselia absolvenţilor şi să se bucure de parada robelor purtate de aceştia pe acordurile marşurilor interpretate de Muzica Militară a Academiei Forţelor Terestre.

După reunirea tuturor participanţilor în Piaţa Mare a Sibiului, intonarea Imnului Naţional al României şi a Imnului Gaudeamus, au urcat pe scenă pentru a lua cuvântul rectorii celor două instituţii de învăţământ superior, oficialităţile publice locale, invitaţii de onoare şi reprezentanţii viitorilor absolvenţi ai celor zece facultăţi prezente la eveniment.

Ceremonia a continuat cu momentul solemn dedicat predării cheii şi cu festivitatea de premiere a celor mai merituoşi studenţi. Cu acest prilej, rectorul Academiei Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu", generalul de brigadă prof. univ. dr. ing. Ghiţă Bârsan, a înmânat diplome de merit studentei sergent Nicoleta Mihaiu şi domnului studentului plutonier Cristian Marian Zdârnă pentru rezultatele deosebite obţinute în perioada celor trei ani de studii.

Finalul manifestării a fost marcat de interpretarea unui scurt program artistic de către Muzica Militară a Academiei Forţelor Terestre.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

Citeşte şi:

Suflarea academică militară sibiană a sărbătorit, în data de 12 iunie, 20 de ani de la transformarea instituţiei din institut militar în academie...

Comentarii