La Breaza a sunat ultimul clopoţel

113 absolvenţi cantemirişti din promoţia denumită generic "Regele Ferdinand – 150" au răspuns pentru ultima dată "prezent" la strigarea catalogului, în aplauzele cadrelor didactice şi militare, a părinţilor şi a colegilor

113 absolvenţi cantemirişti din promoţia denumită generic "Regele Ferdinand – 150" au răspuns pentru ultima dată "Prezent!" la strigarea catalogului, în aplauzele cadrelor didactice şi militare, a părinţilor şi a colegilor.

Cu sufletele pline de emoţie, cu sentimentul bucuriei derivat din reuşita parcurgerii unei etape importante a formării ca oameni şi cu amintirile unice ale anilor de liceu, adolescenţii urmează să deschidă noi porţi spre împlinire profesională. Timp de patru ani, cu responsabilitate, dăruire şi conştiinciozitate, fiecare a contribuit la prestigiul "Cantemirului", adugând în palmares performanţe remarcabile şi compatibile cu tradiţia de mare prestigiu a instituţiei.

Sunt elevi care au strălucit prin rezultatele obţinute atât la concursurile şi olimpiadele de nivel naţional, dar şi internaţional. Performeri extraordinari aparţin celei de-a 91-a promoţii care deţine cea mai scumpă avere: ştiinţa de carte. Aceasta le-a fost sădită în suflet cu răbdare şi pricepere de dascăli şi instructori militari, remarcabili prin ţinuta profesională şi umană, modele de competenţă şi rigoare pedagogică. Alături de aceştia vor păstra în cufărul amintirilor anii adolescenţei cantemiriste, ani de împliniri şi realizări, iar în clipele de răgaz, rememorarea acestora va menţine vie în inimile tuturor dorinţa revederii. Acest interval de timp dobândeşte valenţe deosebite odată cu trecerea anilor, dar păstrează în esenţă aceeaşi bucurie a acordurilor energice ale imnului "Gaudeamus".

În cea de-a zecea zi a lunii lui Cireşar, locul din faţa "învăţământului" a rezonat, pentru câteva clipe, cu glasurile cristaline ale adolescenţilor, îmbrăcaţi în robe, care însoţiţi de diriginţi şi comandantul de companie au intonat, cu lacrimi în ochi, imnul studenţilor de pretutindeni. Şi, tot ei, în acorduri de chitară, au interpretat melodia "La umbra CNM", care a produs în jur emoţie şi amintiri frumoase, încât fiecare participant a retrăit pentru o clipă doar, şi numai în amintire, acest moment irepetabil: absolvirea liceului. Astfel, în albumul promoţiei s-a mai adăugat o filă, structurată în patru capitole, cu un incipit scris într-o zi de septembrie 2011, din care aflăm că 113 ABSOLVENŢI cu tot atâtea destine personale şi profesionale au legat prietenii care vor dura toată viaţa, au acumulat cunoaştere, experienţe, emoţii, împliniri, toate doar aici, în colegiu, în locul în care au conturat un tablou al metamorfozei personale.

Cu emoţie, reprezentanta promoţiei, eleva plutonier-adjutant Sorina Potcovaru, a mulţumit distinselor cadre militare şi didactice pentru sprijinul acordat de-a lungul celor patru ani, încheind cu o promisiune: "Promitem să ne comportăm în viaţă ca buni oameni, militari şi cetăţeni, aşa cum aţi reuşit să ne formaţi!".

Pe rând, s-au înscris la cuvânt diriginţii claselor a XII-a şi comandantul de companie, maior Cristian Popa, care au avut doar cuvinte de laudă la adresa cantemiriştilor. Cu toţii le-au urat succes în viaţă şi în marile provocări intelectuale: examenul de bacalaureat şi concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ superior şi postliceal.

La rândul său, directorul-adjunct, prof. dr. Aurel-Constantin Soare, s-a adresat părinţilor, mulţumindu-le acestora pentru încrederea acordată timp de patru ani, cât şi-au încredinţat spre educare copiii cadrelor didactice şi militare.

La final, comandantul colegiului, colonel Horia Stănescu, care în urmă cu 30 de ani trăia aceleaşi emoţii, s-a adresat absolvenţilor: "Să nu vă descurajaţi niciodată, să aveţi puterea să treceţi peste toate obstacolele, să vă duceţi la îndeplinire idealurile şi să daţi un sens vieţii, care doresc să vă fie înseninată numai de bucuria împlinirilor!".

Felicitări şi succes tuturor!

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

Mădălina MORTU
ARTIZANII PERFORMANȚEI
Publicat pe: 28.04.2021
Afişări: 180

Premii pentru cantemiriști
Publicat pe: 26.03.2021
Afişări: 164

Omul sfinţeşte locul
Publicat pe: 03.03.2021
Afişări: 627
Elev fruntaș Raluca Diaconescu
Educația online (2)
Publicat pe: 04.12.2020
Afişări: 451
Elev Stefan-Alexandru Dediu
Educația online (1)
Publicat pe: 24.11.2020
Afişări: 603
Elev Elena-Andreea Aoanei
Adaptare la noua realitate – învățământul online
Publicat pe: 20.11.2020
Afişări: 328

Citeşte şi:

Regina şi Regele ţinutului au fost nominalizaţi Raluca Oaidă şi Robert Barbu
Publicat pe 10.11.2015
În cea de-a şasea zi a lui Brumar, în sala de festivităţi a Colegiului Naţional Militar "Dimitrie Cantemir", elevi ai claselor a XI-a, respectiv a...
Performer la geografie
Publicat pe 09.03.2017
Atunci când pasiunea se îmbină armonios cu munca, rezultatele nu contenesc să apară într-un spaţiu care cere studiu aprofundat, intuiţie,...

Comentarii