PUBLICAŢIE EDITATĂ DE STATUL MAJOR AL FORŢELOR TERESTRE
Joi, 23 iulie, pe platoul Academiei Tehnice Militare a avut loc ceremonia de absolvire a promoţiei de ingineri militari "Regele Ferdinand – 150".
După intonarea imnului naţional, s-au citit ordinele de acordare a primului grad de ofiţer şi a avut loc oficierea serviciului religios de binecuvântare a promoţiei.
"Vă felicit cu ocazia înălţării în grad. De astăzi vă veţi îndrepta spre unităţile militare în care aţi fost repartizaţi şi am convingerea că pregătirea şi specializările spre care v-aţi îndreptat sunt cele pe care le-aţi iubit şi cele pe care vi le doriţi. Aşa cum ştiţi, dumneavoastră sunteţi cei care vor beneficia de armament, de capabilităţile de luptă moderne pe care fiecare instituţie în parte le achiziţionează pentru a asigura capacitatea operaţională a fiecărei structuri", a spus ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, în cadrul ceremoniei de absolvire a promoţiei de ingineri militari "Regele Ferdinand – 150".
La rândul său, comandantul academiei, general de brigadă prof. univ. dr. ing. Cristian Barbu i-a felicitat pe tinerii absolvenţi şi a menţionat: "Înălţarea la primul grad de ofiţer sau profesional reprezintă împlinirea unei dorinţe, poate a unui vis din copilărie, demers susţinut prin muncă şi ambiţie. Accesul la una dintre cele mai frumoase şi mai dinamice profesii, cea de ofiţer inginer, se face prin cele patru uşi ferecate cu peste 100 de lacăte. Evident, mă refer la cei patru ani de studii şi la numărul de examene, verificări şi evaluări necesare promovării. De aceea cred că acum este un moment de rămas bun, dar şi de bun venit".
Şef de promoţie a fost desemnată sublocotenent Ioana Carmen Bobliş, care a finalizat cei patru ani de studii, specializarea Echipamente şi instalaţii de aviaţie, cu media 9,80. "Am păşit cu încredere pe noul drum pe care aveam să-l parcurgem entuziasmaţi de uniforma militară, dar şi pregătiţi să învăţăm, să dăruim şi să muncim cu devotament pentru profesia pe care am ales-o. Academia nu a însemnat doar rigoare, stricteţe, studiu, reuşită, exigenţă, deşi acestea vin tot timpul pe primul plan, ci a adus în sufletele fiecăruia dintre noi trăiri şi simţiri comune fiecărui tânăr de vârsta noastră. Suntem mândri de cei care am devenit pe parcursul acestor ani şi suntem siguri că orice piedică şi orice încercare pe care viaţa ne-o va scoate în drum vom reuşi să trecem peste ea cu capul sus, cu linişte în inimi şi cu încredere în forţele noastre. Pentru aceste experienţe vreau să vă mulţumesc dumneavoastră, cadrelor didactice care ne-aţi îndrumat pe parcursul acestei călătorii şi cărora vă datorăm cunoştinţele pe care le-am dobândit", a spus Ioana în discursul său.
Ceremonia s-a încheiat cu tradiţionala plantare a "pomului promoţiei" de către ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, şeful Statului Major General, general-locotenent Nicolae Ciucă, şi şefii de promoţie.
Promoţia 2015 a Academiei Tehnice Militare este formată din 128 de absolvenţi, dintre care 22 sunt fete: Ministerul Apărării Naţionale – 55 de absolvenţi, Ministerul Afacerilor Interne – 14, Serviciul Român de Informaţii – 15, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale – 19, Serviciul de Protecţie şi Pază – 1, Serviciul de Informaţii Externe – 11, Administraţia Naţională a Penitenciarelor – 10 şi studenţi cu taxă – 3.
Comentarii