Serbare de Crăciun la Colegiul Naţional Militar "Dimitrie Cantemir"

Serbarea de Crăciun s-a caracterizat printr-o paletă variată de momente artistice deosebite

De fiecare dată, fie că urmărim jocul fulgilor de nea, fie că ne apropiem de sfârşitul de an, o căldură deosebită ne cuprinde sufletele, învăluindu-ne în bucurie, împliniri şi magie.

Magie a fost şi în sala de festivităţi a Colegiului Naţional Militar "Dimitrie Cantemir", miercuri, 17 decembrie, unde elevii talentaţi ai claselor a IX-a – a XI-a au pus în scenă Serbarea de Crăciun, manifestare de tradiţie în viaţa instituţiei noastre. În faţa întregului personal al colegiului, a părinţilor şi a invitaţilor, artiştii cantemirişti ne-au adus, prin intermediul unui repertoriu bogat în datini şi credinţe, foarte multă emoţie, sentimentul de acasă, bucuria de a fi împreună alături de cei dragi.

Apropierea sărbătorii Crăciunului ne-a fost vestită de un grup de colindători  cantemirişti, tineri iubitori şi păstrători de tradiţii. Glasurile lor s-au armonizat la unison, reuşind să transmită către fiecare spectator acea linişte specifică anotimpului hibernal, care înnoieşte făptura interioară. Colindele lor au picurat în sufletele celor prezenţi un sentiment de melancolie şi nostalgie în faţa trecerii timpului.

Spre încântarea tuturor, activitatea de înaltă  ţinută artistică, concretizată într-o paletă variată de momente deosebite, a avut o încărcătură emoţională aparte. Sub bagheta plutonierului-adjutant principal Lucian Cazan şi a plutonierului-adjutant Nicolae Catrinescu, tinerele talente au plutit deasupra ringului, în ritmuri de vals vienez, deziderat al perfecţiunii spre care tinde marea artă, ne-au încântat cu melodiile din folclorul românesc, cu dansul şi jocul popular. Nici interpreţii de muzică uşoară nu s-au lăsat mai prejos, abordând un bogat repertoriu românesc şi internaţional.

Spre final, cu multă generozitate, Moş Crăciun, cu barba albă ca neaua, a adunat împrejurul său toţi elevii care au obţinut rezultate bune şi foarte bune în procesul de învăţământ şi le-a dăruit cadouri.

Timp de o oră, ne-am detaşat cu toţii pentru câteva clipe de cotidian şi am lăsat spiritul sărbătorilor, care bat la uşa timpului, să ne pătrundă în suflet.

Seara s-a încheiat în stil tradiţional, în acorduri de La mulţi ani şi urări de fericire, sănătate şi împliniri!

 

Împarte cu prietenii tăi:

Citeşte şi:

Elev fruntaş Alina Gheorghe şi elevii caporal Iulia Condruz, Angelica Stanciu şi Ştefan Sava au reuşit să obţină 10 pe linie, la toate disciplinele.
Publicat pe 04.02.2016
La finele primului semestru al anului şcolar 2015-2016, patru cantemirişti, care au unit munca cu pasiunea şi perseverenţa cu dorinţa, au înregistrat...

Comentarii