Studenţi militari sibieni la competiţii aplicativ-militare în Turcia

Proba tragerii de funie

Pentru al doilea an consecutiv, o delegaţie a Academiei Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu", formată din trei studenţi şi coordonată de căpitan Iulian-Cătălin Ştefănescu, a participat la exerciţiul multinaţional "Săptămâna internaţională de instrucţie şi exerciţii a cadeţilor".

Evenimentul, organizat de Academia Militară a Turciei, în perioada 9-18 august, a găzduit peste 100 de participanţi din 22 de ţări, activităţile desfăşurându-se în oraşele Ankara, Izmir şi Istanbul.

Exerciţiul a cuprins competiţii aplicativ-militare – precum trecerea unei zone periculoase, înot, paintball –, având în acelaşi timp şi o componentă culturală, în scopul creării unor relaţii de prietenie şi colaborare prin activităţi de socializare, cunoaştere şi înţelegere a tradiţiilor şi culturii locale.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

Citeşte şi:

La standurile amenajate, Academia Forţelor Terstre a prezentat aparatură din domeniul tehnologiilor militare avansate, echipamentelor de control nuclear, sistemelor de măsurare a câmpului electromagnetic, dar şi armament de tip airsoft
Publicat pe 26.09.2015
Vineri, 25 septembrie, Academia Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu", alături de Universitatea "Lucian Blaga" şi în parteneriat cu Consiliul Judeţean...

Comentarii