La Colegiul Naţional Militar "Mihai Viteazul" s-a făcut analiza anului şcolar 2014-2015

Colonel Dragoş ANGHELACHE
Publicat pe 10.09.2015

Comandantul Colegiului Naţional Militar "Mihai Viteazul" expune datele statistice privind promovabilitatea elevilor la examenul de bacalaureat şi la examenele de admitere în instituţiile militare de învăţământ postliceal şi universitar

Cu o săptămână înainte de deschiderea anului şcolar 2015-2016, la Colegiul Naţional Militar "Mihai Viteazul" din Alba Iulia s-a desfăşurat analiza anului şcolar anterior.

Activitatea a avut un caracter intern, a fost organizată de către comandantul colegiului, colonelul Marcel Domşa, şi la ea au participat cadrele militare din conducerea colegiului, comandanţii de subunităţi şi cadrele didactice. Prin această analiză s-a dorit a se realiza o "radiografie" a anului şcolar precedent, prin care să se identifice disfuncţiile apărute în procesul educativ şi, totodată, să se evidenţieze performanţele pe care elevii, sub îndrumarea profesorilor, le-au obţinut la olimpiadele şcolare pe obiecte şi la diferite concursuri sportive interliceale şi interjudeţene.

Colonelul Domşa aprecia, într-o discuţie după încheierea activităţii, că anul şcolar precedent a fost foarte bun, dovadă fiind performanţele şcolare de pe întreg parcursul anului şi rezultatele de excepţie ale elevilor militari la examenul de bacalaureat, încheiat cu media generală de 9,13, şi la examenele de admitere în instituţiile militare de învăţământ universitar. "Anul şcolar 2014-2015 a cuprins foarte multe activităţi, atât în plan curricular, cât şi extracurricular – a detaliat colonelul Marcel Domşa. Am încercat să răspundem tuturor provocărilor şi solicitărilor. Mă refer la olimpiadele şcolare pe obiecte de studiu, la care se adaugă concursurile organizate de către diferite instituţii la nivel judeţean şi interjudeţean în domeniile matematicii, informaticii sau ştiinţelor sociale. O participare foarte bună am avut la concursul «Tinerii dezbat», însă rezultate deosebite am avut şi la competiţiile sportive la care au participat elevii noştri în cadrul campionatelor judeţene şi zonale pe diferite discipline sportive, ajungând inclusiv la faza naţională în cadrul campionatului de pentatlon. De asemenea, anul trecut am câştigat şi Olimpiada de Vară a Sportului Militar Liceal, competiţie sportivă care s-a desfăşurat la noi în colegiu".

La olimpiadele şcolare pe obiecte de studiu din Colegiul Naţional Militar "Mihai Viteazul" s-au calificat la faza naţională 13 elevi la 15 discipline şi au obţinut trei premii şi menţiuni. "În afara acestor activităţi din zona învăţământului, am avut şi activităţi pe linie de garnizoană, deoarece, chiar dacă Alba Iulia nu este un oraş foarte mare, la noi se organizează foate multe evenimente, iar la o parte dintre ele participăm şi noi. Sunt cele cu caracter militar, precum Ziua Armatei României – cu diferitele proiecte organizate de Ministerul Apărării Naţionale în preajma evenimentului, la care luăm şi noi parte – sau ziua colegiului, la care am avut invitaţi inclusiv din conducerea ministerului, dar şi cele organizate la nivelul societăţii civile, dintre care amintesc: Ziua Eroilor, Ziua Veteranilor de Război sau Ziua Naţională a României, unde avem, de fiecare dată, o participare activă" - a încheiat comandantul Colegiului Naţional Militar "Mihai Viteazul", colonelul Marcel Domşa.

În date statistice, rezultatele obţinute în anul de învăţământ precedent se materializează prin cei 109 absolvenţi ai claselor a XII-a, care au trecut examenul de bacalaureat şi au realizat promovabilitatea de 100% – în condiţiile în care, la nivel naţional, este cunoscută problema promovabilităţii – cu media generală de 9,13 (pe obiecte de studiu: limba română – 8,88, matematică – 9.56, proba la alegere – 8,95). Din cei 108 elevi care s-au prezentat la examenul de admitere în instituţiile militare de învăţământ universitar, 102 au fost admişi, ceea ce înseamnă o proporţie de 94,44%. 29 dintre elevii militari albaiulieni au optat pentru Academia Forţelor Terestre (şase dintre ei nu au fost admişi), 16 pentru Academia Forţelor Navale, 18 pentru Academia Forţelor Aeriene, ceilalţi optând pentru Academia Tehnică Militară, Institutul de Medicină Militară sau Academia Naţională de Informaţii.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole


TOAMNA SE NUMĂRĂ „BOBOCII” ÎN PERII DĂII
Publicat pe: 05.10.2021
Afişări: 376
Mădălina MORTU
ARTIZANII PERFORMANȚEI
Publicat pe: 28.04.2021
Afişări: 462

Premii pentru cantemiriști
Publicat pe: 26.03.2021
Afişări: 293

Omul sfinţeşte locul
Publicat pe: 03.03.2021
Afişări: 859
Elev fruntaș Raluca Diaconescu
Educația online (2)
Publicat pe: 04.12.2020
Afişări: 598
Elev Stefan-Alexandru Dediu
Educația online (1)
Publicat pe: 24.11.2020
Afişări: 747
Elev Elena-Andreea Aoanei
Adaptare la noua realitate – învățământul online
Publicat pe: 20.11.2020
Afişări: 442

Citeşte şi:

Elevii în uniformă au sărbătorit 96 de ani de existenţă a Colegiului Naţional Militar
Publicat pe 07.11.2015
Am aniversat, la 1 noiembrie, 96 de ani de la înfiinţarea Liceului Militar "Mihai Viteazul" la Târgu Mureş şi 40 de ani de când Colegiul Naţional...
Absolvirea promoției „Mărăşti, Mărăşeşti, Oituz – 100”
Publicat pe 16.06.2017
Joi, 15 iunie, s-a desfăşurat ceremonialul absolvirii promoţiei 66 şi închiderea anului şcolar 2016-2017 la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul...

Comentarii