Emoţia, starea de spirit a zilei de 14 septembrie în Colegiul Naţional Militar "Mihai Viteazul"

Ceremonialul întâmpinării "bobocilor" de către elevii din clasa a XII-a: trecerea pe sub tunelul de flori

Pe platoul din incinta instituţiei, străjuită de Marele Voievod Mihai Viteazul, la mijlocul lunii septembrie s-a simţit emoţia începutului.

Prima zi de şcoală are conotaţii diferite. Pentru cei din clasa a XII-a – startul anului terminal şi emoţiile examenelor de bacalaureat şi admitere în învăţământul militar superior, iar pentru cei 120 de tineri care au optat pentru o şcoală onorantă, aşa cum spun ei, trăirea  momentului inedit alături de părinţi, fraţi şi prieteni, veniţi să-i vadă. Oriunde îţi îndreptai privirea, vedeai zâmbete înlăcrimate.

În prezenţa distinşilor oaspeţi: domnul general de brigadă Dorin Ioniţă, şeful Instrucţiei şi Doctrinei din Statul Major al Forţelor Terestre; domnul colonel Daniel Bănică, şeful Secţiei Direcţia Instrucţie şi Doctrină din Statul Major General; reprezentanţi ai administraţiei publice locale, cadre militare active şi în rezervă, părinţi, "bobocii" au rostit legământul de suflet privind responsabilitatea de a învăţa carte, de a deveni oameni de calitate, instruiţi şi pregătiţi atât pentru examenele ce-i aşteaptă, cât şi pentru provocările vieţii.

Festivitatea la care a bătut gongul noului an şcolar a constituit prilejul de a aprecia munca celor prin care fiecare generaţie a obţinut rezultate bune, dar şi de a ne asuma noi obiective, strategii de lucru şi standarde superioare. Comandantul colegiului, colonelul Marcel Domşa, a ţinut să menţioneze performanţele obţinute de promoţia de absolvenţi 2015: "Anul şcolar 2014-2015 a fost unul deosebit. Rezultatele obţinute la olimpiadele şcolare, unde am avut 15 elevi calificaţi la naţională, concretizate într-un premiu I, un premiu III, 2 menţiuni şi 2 premii speciale, precum şi primirea celui de  al treilea titlu de «Şcoală Europeană», apoi câştigarea Olimpiadei de Vară a Sportului Militar Liceal ediţia 2015, examenul de bacalaureat cu promovabilitate 100% şi media generală de 9,13 şi, nu în ultimul rând, examenul de admitere în învăţământul militar superior, cu 94,44% absolvenţi admişi – viitoare cadre militare –  atestă calitatea actului instructiv-educativ din colegiul militar albaiulian şi reflectă profesionalismul şi dăruirea fiecăruia în activitatea de zi cu zi".

Aprecieri şi felicitări au primit profesorii diriginţi şi cadrele militare ale companiei I pentru întreaga activitate de îndrumare şi consiliere a absolvenţilor promoţiei 2015 şi reuşita  acestora la examenele din vară. Apoi, a fost acordată Diploma "Robert Schuman" clasei a X-a B, diriginte profesor Mihaela Florea, comandant de companie, maior Sebastian Sârbu. Această distincţie s-a acordat clasei cu cea mai mare medie în anul şcolar trecut, respectiv 8,72.

În urma susţinerii examenului de bacalaureat, absolventa Casiana Fusu a fost nominalizată şefă a promoţiei 2015. Conform tradiţiei, şeful de promoţie a primit, din partea Fundaţiei "Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă", o tabletă, în semn de apreciere a efortului şi a rezultatelor dobândite. De asemenea, absolventa Casiana Fusu a primit, din partea colegiului pe care l-a absolvit, placheta şi diploma care îi recunoaşte performanţele obţinute în cei patru ani de colegiu militar la învăţătură şi în activităţile extracurriculare, precum şi contribuţia la creşterea prestigiului Colegiului Naţional Militar "Mihai Viteazul". În prezent, Casiana este studentă la Academia Tehnică Militară din Bucureşti.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole


TOAMNA SE NUMĂRĂ „BOBOCII” ÎN PERII DĂII
Publicat pe: 05.10.2021
Afişări: 365
Mădălina MORTU
ARTIZANII PERFORMANȚEI
Publicat pe: 28.04.2021
Afişări: 460

Premii pentru cantemiriști
Publicat pe: 26.03.2021
Afişări: 287

Omul sfinţeşte locul
Publicat pe: 03.03.2021
Afişări: 853
Elev fruntaș Raluca Diaconescu
Educația online (2)
Publicat pe: 04.12.2020
Afişări: 591
Elev Stefan-Alexandru Dediu
Educația online (1)
Publicat pe: 24.11.2020
Afişări: 744
Elev Elena-Andreea Aoanei
Adaptare la noua realitate – învățământul online
Publicat pe: 20.11.2020
Afişări: 436

Citeşte şi:

Locţiitorul comandantului Componentei Operaţionale Terestre, general de brigadă Mirecea Mândrescu, oferă diploma şi placheta şefului promoţiei 2016, Paul Cîrje
Publicat pe 14.09.2016
La festivitatea de deschidere a anului şcolar 2016-2017, cei mai tineri elevi ai Colegiului Naţional Militar "Mihai Viteazul" din Cetatea Marii Uniri...
După aproape un deceniu la catedră
Publicat pe 14.02.2017
În cadrul activităţilor de ieri, dedicate analizei şi bilanţului primului semestru din acest an şcolar, un moment deosebit de important şi emoţionant...

Comentarii