Performanţă cantemiristă

Elev fruntaş Răzvan Cristea din Colegiul Naţional Militar "Dimitrie Cantemir" s-a calificat la faza naţională a Olimpiadei de Lingvistică, competiţie de tip transdisciplinar bazată pe logică, analogie şi conexiuni culturale.

Răzvan a dat dovadă de o pregătire foarte bună şi a reuşit, într-un interval de timp relativ scurt, să facă corespendenţe logice între cuvinte, folosind datele lingvistice oferite, fără a cunoaşte însă limbile care apar în subiecte. Mai exact, cantemiristul a reuşit să descopere şi să înţeleagă algoritmul lingvistic în baza căruia se dezvoltă competenţa de comunicare lingvistică. Pregătirea temeinică la toate disciplinele, spontaneitatea, creativitatea, capacitatea de analiză şi sinteză l-au ajutat pe Răzvan să obţină Premiul I la secţiunea Performanţă. Un premiu important, care are la bază studiu individual şi foarte mult exerciţiu, lingvistica fiind o disciplină care nu se studiază în şcoală. Este convins că aceasta îi dezvoltă gândirea logică, bazată pe analogii şi deducţii combinate."Fiecare limbaj reprezintă un cod pe care îmi face mare plăcere să-l descifrez, într-o perioadă limitată de timp, satisfacţia reuşitei fiind deosebit de mare" - ne-a mărturisit Răzvan.

Un elev foarte bun, capabil de performanţe reale, dovadă fiind distincţiile obţinute în clasa a IX –a: premiul II – faza judeţeană a Olimpiadei de Fizică, premiul III la faza judeţeană a Olimpiadei de Lingvistică, menţiune la faza judeţeană a Olimpiadei de Matematică, menţiune la faza judeţeană a Olimpiadei de Informatică, menţiune la Concursul Interjudeţean de Matematică "Gheorghe Lazăr" – Sibiu.

Spre performanţa la Olimpiada de Lingvistică a fost îndrumat de doamna profesor Steliana Mihaela Lambru.

 

Felicitări Răzvan şi succes în continuare!

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

Citeşte şi:

Publicat pe 10.03.2016
Pasiunea elevului caporal Andrei Bărboiu pentru astronomie, care nu este recunoscută ca disciplină aflată în trunchiul comun, nici în liceu, nici în...
Lectura, ca abilitate de viaţă
Publicat pe 30.01.2017
O nouă calificare la etapa naţională a Olimpiadei „Lectura ca abilitate de viaţă” a elevei plutonier-adjutant Iulia Condruz confirmă pregătirea...

Comentarii