O sută una zile până la examenul de Bacalaureat

Continuând tradiţia începută în anul 1919 la Mănăstirea Dealu, cantemiriştii au creat un moment de hotar pentru 101 zile până la clipa confruntării cu examenul maturităţii

Luni, 29 februarie 2016, în pavilionul Învăţământ, elevii claselor a XII-a au raportat: 101 zile până la examenul de Bacalaureat.

Continuând tradiţia începută în anul 1919 la Mănăstirea Dealu, cantemiriştii au creat un moment de hotar pentru 101 zile până la clipa confruntării cu examenul maturităţii.

Viitorii absolvenţi, cei care au misiunea de a duce mai departe prestigiul instituţiei prin obţinerea unor rezultate excepţionale, cuantificate în promovabilitate de 100% la examenul de Bacalaureat, asemeni generaţiilor anterioare, au oferit corpului de cadre didactice şi militare clipe inedite, specifice adolescenţilor militari. Conştienţi de faptul că urmează o perioadă de aprofundare şi finisare a cunoştinţelor dobândite, liceenii în uniformă au marcat în faţa audienţei momentele lor inedite petrecute în "Cantemir", care, pe aripa vremii, nu-şi vor pierde frumuseţea.

Activităţi diverse, prezentate în cuvinte şi imagini, au unit strâns adolescenţa cantemiristă. "Se spune că dintre toate lucrurile pe care le trăim pe acest pământ, cel mai important este ce laşi în urma ta. Timpul nostru în «Cantemir» se grăbeşte atât de tare, încât nici nu mai avem răgazul de a simţi trecerea sa. 101 zile până la exemenul de Bacalaureat şi 101 zile rămase pentru noi, aici, în cel mai minunat loc al adoloscenţei noastre, al formării noastre… cu nostalgie, sperăm ca urma noastră să rămână vie!" - a fost mesajul promoţiei "Andrei Mureşanu – 200".

Manifestarea, menită să ţină aprinsă flacăra vie a spiritului cantemirist, a scos încă o dată în evidenţă latura sensibilă a elevului de colegiu naţional militar.

Succes tuturor!

 

Împarte cu prietenii tăi:

Citeşte şi:

Publicat pe 15.01.2016
Elev fruntaş Răzvan Cristea din Colegiul Naţional Militar "Dimitrie Cantemir" s-a calificat la faza naţională a Olimpiadei de Lingvistică, competiţie...
Dacă primele momente petrecute în mediul cazon le vor păstra pentru mult timp într-un colţ al sufletului lor, absolvenţii Colegiului Naţional Militar...

Comentarii