Cantemiristă la naţionala de fizică

Profesorul coordonator Cornelia Bădilă împreună cu eleva fruntaş Angelica Stanciu în laboratorul de fizică

Performanţă şi valoare, efort şi dăruire, tensiune şi devotament, eficienţă şi pragmatism – sunt termeni definitorii ai demersului educaţional promovat de Colegiul Naţional Militar "Dimitrie Cantemir", instituţie al cărei palmares s-a îmbogăţit, recent, cu calificarea elevei fruntaş Angelica Stanciu, la faza  naţională a Olimpiadei de fizică.

Pasionată de această disciplină complexă ale cărei enigme le descoperă, Angelica, sub îndrumarea doamnei profesor Cornelia Bădilă, a înţeles că idealurile mari se imprimă prin vocala sufletului şi se legiferează prin cea mai sigură consonanţă a raţiunii. Cu tact pedagogic, dascălul a descoperit vocaţia acesteia pentru fizică şi a înţeles că tainele problemelor fundamentale teoretice şi practice ale "lumii lui Newton" i se potrivesc elevei ca o mănuşă.

"Angelica a demonstrat că preocupările ei pentru atingerea performanţei reprezintă un ţel şi totul este posibil atunci când îţi doreşti să îţi depăşeşti limitele" - a afirmat doamna profesor coordonator Cornelia Bădilă.

Elevă serioasă, modestă, muncitoare, face eforturi susţinute şi reuşeşte să reprezinte colegiul la un nivel înalt la diferitele competiţii la care participă. Implicată într-o gamă largă de activităţi, Angelica a performat în mai multe domenii, obţinând diverse premii precum: premiul III la Olimpiada judeţeană de biologie, premiul III la Olimpiada judeţeană de matematică.

Timpul ei se împarte între pasiunea pentru diverse discipline, dorinţa de a performa, bucuria trăirii clipelor adolescentine şi, nu în ultimul rând, trebuie precizat faptul că este şi o bună sportivă, făcând parte din lotul de volei fete al colegiului. Activităţile extracurriculare reprezintă o altă paletă în cadrul căreia Angelica şi-a găsit locul, fiind membră în formaţia de dansuri moderne şi jocuri populare a colegiului.  Îşi doreşte să continue pe acelaşi traseu ascendent dar, în ceea ce priveşte fizica, ne-a împărtăşit câteva gânduri: "La începutul clasei a IX-a, fizica era o materie pe care, până atunci, nu o înţelesesem şi nici nu o aprofundasem dar, găsind sprijin şi înţelegere în doamna profesor Cornelia Bădilă, obiectivul meu a fost să-i descopăr tainele. Dumneaei, cu multă răbdare, mi-a deschis porţile către tărâmul fizicii şi m-a ghidat pe acest drum, reuşind să depăşesc teama de necunoscut şi să înţeleg această disciplină pe care, datorită unei persoane deosebite, am transformat-o în pasiune".

Prin muncă şi dăruire, eleva şi-a asumat responsabilitatea de a fi printre cei buni, iar  media 10,00 cu care a finalizat cursurile clasei a IX-a, precum şi semestrul I al clasei a X-a reprezintă dovada faptului că, atunci când uneşti munca cu pasiunea şi perseverenţa cu dorinţa, rezultatele se încadrează sub egida unui viitor luminos.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

Citeşte şi:

Elevi cu înclinaţii deosebite pentru studiul matematicii din Colegiul Naţional Militar "Dimitrie Cantemir" s-au remarcat la cea de-a XXI–a ediţie a...
Lectura, ca abilitate de viaţă
Publicat pe 30.01.2017
O nouă calificare la etapa naţională a Olimpiadei „Lectura ca abilitate de viaţă” a elevei plutonier-adjutant Iulia Condruz confirmă pregătirea...
Performer la geografie
Publicat pe 09.03.2017
Atunci când pasiunea se îmbină armonios cu munca, rezultatele nu contenesc să apară într-un spaţiu care cere studiu aprofundat, intuiţie,...

Comentarii