Astronomia, la naţională!

Pasiunea elevului caporal Andrei Bărboiu pentru astronomie, care nu este recunoscută ca disciplină aflată în trunchiul comun, nici în liceu, nici în gimnaziu, a venit ca urmare a curiozităţii de a îmbina toate cunoştinţele de matematică, fizică şi chimie într-un tot.

Îndrumat îndeaproape de domnul profesor de fizică  Adrian Mehedinţi, Andrei a reuşit performanţa de a se califica la faza naţională a competiţiei.

Bucuros să descopere tainele Universului, cantemiristul ne-a împărtişit povestea lui.

"De mic am fost pasionat de matematică şi fizică, dar nu am reuşit să le îmbin aşa cum mi-ar fi plăcut. Am participat atât la olimpiade şi concursuri de fizică, cât şi de matematică, dar niciodată nu am găsit o pasiune pentru cele două împreună.

Am aflat despre domnul profesor Adrian Mehedinţi că a fost la cursuri la NASA,  că pregăteşte împreună cu echipe de elevi proiecte pentru agenţii spaţiale şi că, de asemenea, deschide un nou orizont pentru elevii dumnealui, Astronomia. Când am aflat de la domnul profesor de existenţa acestei materii am fost curios să văd ce cuprinde aceasta. Aici, în centrul Universului creaţiei, m-am găsit pe mine, am găsit ceea ce îmi place să fac: să îmbin toate cunoştinţele din matematică, fizică şi chimie într-un tot. O «Teorie a totului», după cum şi Stephen Hawking a încercat şi încă încearcă. Această nouă materie de care am aflat mi-a captat atenţia foarte mult şi m-a făcut să îmi pun mult mai multe întrebări despre Univers decât o făceam înainte. Cu siguranţă, răspunsurile vor veni pe parcurs".

 Felicitări Andrei şi succes în continuare!

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

Citeşte şi:

Publicat pe 15.01.2016
Elev fruntaş Răzvan Cristea din Colegiul Naţional Militar "Dimitrie Cantemir" s-a calificat la faza naţională a Olimpiadei de Lingvistică, competiţie...
Cei şapte olimpici la religie calificaţi pentru faza naţională, împreună cu profesorul îndurmător Ioan Nistor
Publicat pe 15.03.2016
Desfăşurată recent, faza judeţeană a olimpiadelor de religie, socio-umane, limba franceză, limba spaniolă şi limba italiană a crescut performanţele...

Comentarii