Data publicarii: 
30.05.2016
Autorul: 
Colegiul Naţional Militar "Ştefan cel Mare"

Cuprinsul

  • A doua zi a Spartachiadei.
  • Rezultate competiţii.
  • In memoriam – colonel profesor Aurel Cristea.
  • În dialog cu antrenorul echipei de volei, profesor Irina Popescu.
  • Interviuri.

A doua zi a Spartachiadei

În deschiderea celei de-a doua zile a Spartachiadei, s-au desfășurat meciurile de tenis de masă, proba individuală, fi ind urmate de proba de tir; după-amiază au avut loc meciurile de handbal, volei feminin  și baschet. Atât elevii din cetatea ștefanistă, cât și de la celelalte colegii militare și-au susținut sportivii care, în ciuda emoțiilor, au reușit să-și etaleze talentul.

Proba de tir, susținută în poligon, a fost marcată de liniștea necesară concentrării concurenților. Cu toate că atmosfera a fost tensionată, participanții au reușit să-și stăpânească emoțiile, mai ales după afl area rezultatelor care au fost îmbucurătoare pentru elevii de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”.

Primul meci de handbal s-a desfășurat în sala mare începând cu orele 1600 între Câmpulung și Breaza. Prima repriză a fost strânsă, Breaza conducând aproape pe tot parcursul celor 30 de minute. În repriza a doua, sportivii câmpulungeni au recuperat în forță. Scorul a fost unul strâns, însă echipa noastră a câștigat cu patru goluri în fața cantemiriștilor. Galeriile celor două echipe au trăit intens fi ecare gol.

Meciul de volei dintre echipele de la Alba și Câmpulung a adus bucurie ștefăniștilor, echipa feminină reușind să se impună pe parcursul celor trei seturi disputate. Deși scorul a fost unul strâns, fetele din echipa noastră au luptat cu dăruire având sprijinul colegilor din galerie care le-au susținut în permanență, reușind să câștige.

Ultima competiție a adus un rezultat îmbucurător. Echipa de baschet a Câmpulungului s-a impus în fața colegilor de la Breaza cu o diferență de 56 de puncte. Nu a lipsit spiritul fairplay-ului.

La fi nalul meciurilor pe chipurile sportivilor se citea bucuria, satisfacția, dar și dezamăgirea, oboseala, iar în sufletul tuturor rămâne speranța unei viitoare victorii.

Fisier atasat

Citeşte şi:

Pe timpul desfăşurării Olimpiadei de Vară a Sportului Militar Liceal, fiecare colegiu-gazdă are o redacţie formată în exclusivitate din elevi care,...