Data publicarii: 
31.05.2016
Autorul: 
Colegiul Naţional Militar "Ştefan cel Mare"

Cuprinsul

  • A treia zi a Spartachiadei.
  • Rezultate competiţii.
  • In memoriam – colonel profesor Aurel Cristea.
  • În dialog cu antrenorul echipei de baschet, profesor Valentin Urian.
  • Interviuri.

A treia zi a olimpiadei de vară a sportului militar liceal s-a anunţat una plină de emoţii, pasiune şi ambiţie. Primele probe au avut loc încă de dimineaţă pe baza sportivă a Colegiului Naţional Miliar "Ştefan cel Mare".

Activitatea a fost deschisă cu o probă deloc uşoară, cea de alergare, 100m plat. Galeria a fost puternică şi foarte entuziasmată să-şi susţină colegii. Competiţia a fost câştigată de elevul sergent Călin Balabasciuc, reprezentant al colegiului nostru. Cea de-a doua provocare a fost săritura în înălţime, o probă "atât a psihicului cât şi a fi zicului", după cum susţine câştigătorul competiţiei, elevul sergent Ionuţ Copoeru din Alba. Deşi a fost cel mai bun, nu a reuşit să îşi ridice echipa pe locul I, colegiul nostru clasându-se şi la această probă pe primul loc. A urmat proba de alergare, 400m plat, câştigată, de asemenea, de gazde şi susţinută de galeria plină de entuziasm.

Aruncarea greutăţii, o încercare a răbdării, a voinţei şi a concentrării a fost o competiţie câştigată de elevul sergent Radu Alexandru, reprezentant al Colegiului Naţional Militar "Dimitrie Cantemir", Breaza.

Ştafeta la 4x100m plat a fost o adevărată provocare pentru unitatea echipei, fi ecare component al acesteia având o importanţă deosebită pentru dobândirea victoriei, obţinută de reprezentanţii cantemirişti.

Meciul de volei masculin dintre Alba şi Câmpulung a fost unul intens şi echilibrat. Ambele echipe au avut avantaj în anumite momente, dar ştefăniştii s-au impus cu trei seturi. Între cele două galerii au existat şi momente extrem de tensionate, care au transformat cele patru seturi într-un adevărat spectacol.

Echipa câmpulungeană de baschet s-a impus din nou şi în faţa echipei de la Alba Iulia cu o diferenţă de 20 de puncte şi s-a detaşat din primele două sferturi, la pauză scorul fi ind de 39 la 19,  pentru ca în ultimele două situaţia să se echilibreze. Rezultatul fi nal a fost unul care a oglindit cu exactitate pregătirea şi experienţa sportivilor câmpulungeni.

Cea de-a treia zi de Spartachiadă a fost trăită la cote maxime atât de sportivi cât şi de susţinători, reuşind încet-încet să contureze clasamentul fi nal.

Fisier atasat

Citeşte şi:

Pe timpul desfăşurării Olimpiadei de Vară a Sportului Militar Liceal, fiecare colegiu-gazdă are o redacţie formată în exclusivitate din elevi care,...