Militar din Divizia 4 Infanterie „Gemina”, medaliat de armata americană

Militar din Divizia 4 Infanterie „Gemina”, medaliat de armata americană

Plutonier-major Ioana NISTORESCU
Publicat pe 20.09.2018

Cluj-Napoca, 11 septembrie. La sediul comandamentului Diviziei 4 Infanterie „Gemina” a avut loc festivitatea de premiere a locotenentului Victor Bogdan Bila. Militarul face parte din Batalionul 400 Sprijin „Feleacu”, unitatea de sprijin logistic a diviziei.

Activitatea s-a desfășurat în prezența locțiitorului comandantului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, general de brigadă Nicolae Tonu, și a comandantului Batalionului 400 Sprijin „Feleacu”, Nicolae Grumăzescu.

Distincția „The Army Achievement Medal” a fost conferită de colonelul Glenn Schmick, comandantul Brigăzii 18 Poliție Militară, din Statele Unite ale Americii. Aliații americani au decis să-l onoreze pe locotenentul Victor Bogdan Bila, drept recunoaștere față de implicarea și sprijinul pe care acesta l-a acordat trupelor americane în timpul exercițiului "Saber Guardian" din anul 2017.

Comandantul Brigăzii 18 Poliție Militară, colonelul Glenn Schmick, a declarat că tânărul locotenent este un etalon când vine vorba de ofițerii români, argumentând că militarii americani care au luat parte la respectivul exercițiu, când aud de România, se gândesc la camaradul Victor Bogdan Bila.

„Aceasta este familia mea” - a declarat locotenentul Victor Bila, arătând spre camarazii săi din sală, atunci când a fost întrebat dacă la acest eveniment este prezentă familia sa.