Tânăr ofițer, instructor pentru noii recruți

Tânăr ofițer, instructor pentru noii recruți

Locotenent Diana STĂNEIU
Publicat pe 22.06.2020

Sublocotenentul George Rizea, având funcția de comandant secție tragere la Batalionul 206 Artilerie ”General Mihail Lăcătușu” din Brașov, este comandant de pluton și instructorul noilor recruți care desfășoară modulul inițial de pregătire militară generală.

George a absolvit Colegiul Național Militar “Dimitrie Cantemir” din Breaza în anul 2016. Tânărul cantemirist a urmat cursurile Academiei Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu, specializarea Artilerie și rachete terestre. “Mi-am ales arma Artilerie și rachete terestre deoarece am vrut să lucrez cu armamentul specific acestei arme de prestigiu. Ca punct de plecare în cariera militară am ales să-mi perfecționez deprinderile teoretice și practice în familia <Urșilor Bruni>. Consider că atât specificul unității, cât și colectivul de profesioniști pe care l-am întâlnit în această unitate creează un mediu propice pentru dezvoltarea mea profesională”.

Mergând mai departe pe firul mărturisirilor, George a adăugat: “Sunt de părere că un instructor trebuie să fie și un lider desăvârșit. Consider că cele mai importante calități ale unui lider sunt cunoașterea subordonaților, altruismul, comunicarea permanentă și, nu în ultimul rând, să fie mereu prezent alături de subordonați, inclusiv la instrucție. De asemenea, să fie apropiat de ei şi să le cunoască problemele. Am fost alături de recruți de la primii lor pași în unitate, de la prima înviorare, prima tragere cu armamentul individual de infanterie, primul marș; voi fi alături de ei și după depunerea Jurământului militar”.

Pe viitor își dorește să participe la o misiune în teatrele de operații externe, considerând că acest pas este important pentru o carieră de succes.