Fraţi gemeni în Afganistan

Fraţi gemeni în Afganistan

Fraţi gemeni în Afganistan
Căpitanii Cătălin și Alin Sava sunt frați gemeni, fac parte din Batalionul de Protecție a Forței ,,Jderii” şi se află la datorie în Afganistan, acționând în Bazele Aeriene Kandahar și Bagram. Alin este la prima misiune, iar Cătălin la a doua. Ca și în țară, vorbesc zilnic şi se consultă în domeniile lor de activitate.
 
Căpitanul Cătălin Sava ne-a declarat: ,,Am ales să vin în armată fiindcă mi-a plăcut uniforma și rigoarea cazonă, lucru atât de esențial într-un teatru de operații. Deși sunt la a doua experiență în Afganistan, sincer, mi-a fost mult mai ușor în prima misiune. Erau toți acasă, în siguranță. Acum, Alin este în altă bază, am mai multe emoții decât în prima misiune. Știu că e bine, dar fratele e frate! La greu, nimic nu este mai aproape decât un frate, mai ales geamăn. Părinții nu au fost de acord să venim în misiune, însă știind că suntem împreună, le este mai ușor să treacă peste emoțiile inerente și grija față de copii. Soțiile noastre sunt un pic mai liniștite că suntem amândoi aici. Această misiune ne-a unit mai mult familia, iar ai noștri se susțin reciproc. Cred că frăția <Jderilor> s-a născut anul trecut, din tot ce a însemnat pandemia aceasta. Suntem o echipă, gândim la fel! Eu, personal, sunt legat cu inima de toți, nu doar de fratele meu. Sper ca acest sentiment să se mențină pe toată durata misiunii și, de ce nu, și după încheierea acesteia”.
 

                                                                                                    ***

Căpitanul Alin Sava a adăugat: ,,Mi-am dorit foarte mult să ajung într-un teatru de operații, obiectiv pe care mi-l propusesem de mult timp și pe care mi l-am îndeplinit. De data aceasta, împreună cu fratele meu geamăn, Cătălin. Din păcate, eu sunt în Bagram, el în Kandahar. Distanța nu e o problemă, sistemele de comunicații funcționează foarte bine și tehnologia actuală ne ajută mult. Suntem primii din familia noastră care am ales cariera armelor. Am lucrat o bună perioadă de timp împreună, apoi drumurile s-au despărțit, fiecare a ales altă unitate, dar colaborarea nu s-a oprit niciodată. Soarta a făcut să participăm împreună la această misiune. Am găsit aici ceea ce mă așteptam, aveam multe informații, atât de la fratele meu geamăn, cât și de la colegi. Sunt foarte mulțumit de modul cum se desfășoară lucrurile. Povestea despre frăția <Jderilor> vine din copilărie, din trilogia istorică a lui Sadoveanu și ne caracterizează pe toți militarii nemțeni. Acest batalion are ca emblemă jderul, animal reprezentativ pentru zona de unde provine unitatea noastră”.

Gradul autorului #2: 
Căpitan
Autorul #2: 
TREFAŞ Alexandra