“Roza Cercetaşilor” şi-a desemnat câştigătorii

“Roza Cercetaşilor” şi-a desemnat câştigătorii

“Roza Cercetaşilor” şi-a desemnat câştigătorii

În perioada 27-30 iunie s-a desfăşurat, în garnizoana Buzău, ediţia de vară a competiţiei militar-aplicative “Roza Cercetaşilor”, faza pe Divizia 2 Infanterie “Getica”.

Constituiţi în şapte loturi, 56 de militari din cadrul marilor unităţi şi unităţi din compunerea Diviziei 2 Infanterie “Getica” au participat la o nouă ediţie a concursului dedicat militarilor din structurile de cercetare.

Concurenţii s-au întrecut în cadrul a două probe, de patrulă şi ştafetă, demonstrând că această competiţie reprezintă pentru toţi o întrecere entuziastă, plină de determinare şi de dorinţa de a dovedi că pot duce misiunea până la capăt.

Competiţia, reprezentativă deja pentru structurile cu specific de cercetare din armată, valorifică şi dezvoltă spiritul de echipă, camaraderia şi deprinderile specifice de militar ale participanţilor, oferind constant, pe lângă activităţile de instruire ale fiecărei structuri, prilejul evaluării şi autoevaluării nivelului de pregătire al militarilor şi echipelor din unităţile şi marile unităţi militare ale diviziei.

După trei zile de foc (competiţia desfăşurându-se la temperaturi toride de vară), militarii loturilor participante au primit rezultatele efortului lor, în cadrul ceremoniei de premiere şi de închidere a acestei ediţii a competiţiei.

Premierea s-a desfăşurat în prezenţa locţiitorului comandantului Diviziei 2 Infanterie, generalul de brigadă Iulian Daniliuc, cel care a şi înmânat premiile şi diplomele câştigătorilor şi care a transmis: “Prin această competiţie se demonstrează că un bun cercetaş nu trebuie să aibă doar calităţi de bun atlet, ci el trebuie să aibă un cumul de calităţi, şi aici atribuindu-i-se calitatea de bun trăgător, bun sanitar, bun genist, bun transmisionist.(...). Toate aceste abilităţi le dau alura de cât de compleţi pot fi, cercetaşii acţionând atât individual, cât şi în echipă.

Aţi dovedit încă o dată că specialitatea din care faceţi parte necesită oameni experimentaţi şi maturi, cu abilităţi speciale, care să vă deosebească de ceilalţi, aşa că este vizibil timpul pe care îl acordaţi pentru dezvoltare personală”.

În urma centralizării punctajelor, au fost stabilite următoarele rezultate:

La proba de ştafetă: locul I a fost atribuit lotului Regimentului 528  ISR “Vlad Ţepeş”, urmat la mică distanţă de lotul Brigăzii 2 Vânători de Munte “Sarmizegetusa”, iar locul III a fost obţinut de lotul Brigăzii 282 Blindată “Unirea Principatelor”.

La proba de patrulă, clasamentul a arătat astfel: pe locul I, lotul Regimentului 528  ISR “Vlad Ţepeş”, locul II, lotul Brigăzii 2 Vânători de Munte “Sarmizegetusa”, iar locul III a fost adjudecat de  lotul Brigăzii 282 Blindată “Unirea Principatelor”.

Clasamentul general s-a prezentat astfel: locul I a fost ocupat de lotul Regimentului 528 ISR “Vlad Ţepeş”, locul II de lotul Brigăzii 2 Vânători de Munte “Sarmizegetusa”, locul III de lotul Brigăzii 282 Blindată “Unirea Principatelor”, urmate de lotul Batalionului 49 Apărare CBRN “Argeş”, cel al Batalionului 202 Apărare CBRN şi Intervenţie la Dezastre “General Gheorghe Teleman”, apoi de cel al Brigăzii 9 Mecanizată “Mărăşeşti” şi cel al Regimentului 53 Rachete Antiaeriene “Tropaeum Traiani”.

Au mai fost acordate diplome de excelenţă pentru: participare constantă (maiorului Constantin Caţaonu, de la Regimentul 53 Rachete Antiaeriene “Tropaeum Traiani”), pentru fair-play (sublocotenentului Robert Filimon, de la Brigada 282 Blindată “Unirea Principatelor”), pentru cel mai bun timp la ştafetă (sublocotenentului Alexandru Alungulesă, de la Brigada 2 Vânători de Munte “Sarmizegetusa”), pentru cel mai bun punctaj la aruncarea grenadelor (sublocotenentului  Alexandru Alungulesă, de la Brigada 2 Vânători de Munte “Sarmizegetusa” şi fruntaşului Ionuţ Iordache, de la Regimentul 528 ISR “Vlad Ţepeş”), precum şi pentru cel mai bun punctaj la tragerea cu armamentul de infanterie (fruntaşului Octavian Bulancea, de la Regimentul 528 ISR “Vlad Ţepeş” şi fruntaşului Cătălin Şerban, de la Brigada 282 Blindată “Unirea Principatelor”).

Apreciem atât felul în care s-au prezentat echipele în concurs, nivelul de pregătire, efortul şi spiritul de fair-play al acestora, cât şi modul de organizare a acestei ediţii, rodul muncii unei echipe coordonate de locotenent-colonelul Mario Marinescu şi colegii săi din cadrul modulului G-2 Informaţii al comandamentului diviziei, precum şi al militarilor din cadrul Batalioanelor 200 Sprijin, 3 Geniu şi 47 Comunicaţii şi Informatică, care au asigurat buna desfăşurare a activităţilor.